header foto header foto
 

vereniging_algemeen_clubkleding

Clubkleding
De kleuren van de vereniging zijn:
warmrood en koningsblauw (royal blue)
 
De clubkleding ziet er als volgt uit:


De leden zijn verplicht deze kleding, wedstrijdshirt + broek of rokje + sokken, bij officiële wedstrijden te dragen.
Trainingspakken zijn niet verplicht, maar maken onderdeel uit van de kledinglijn. 

Sponsoruitingen op shirts en/of trainingspakken lopen altijd via de Sponsorcommissie van Hc Haarlem.
 
De nieuwe officiële clubkleding is vanaf 01-08-2014 te koop bij:
Huijg Sport, Generaal Cronjéstraat 129, 2021 JE  Haarlem. Tel:023-5276628
 
info: www.huijgsport.nl
 

 
Het gebruik van scheenbeschermers is verplicht; een gebitsbeschermer (bitje) wordt sterk aanbevolen! Jaarlijks is er een speciale verkoop van bitjes via de club. Via de site en het mededelingenbord in de hal wordt u hier ruim van te voren van op de hoogte gebracht.
Schoeisel en stick
Alle hockeyclubs hebben tegenwoordig de beschikking over kunstgrasvelden. Op kunstgras kan eigenlijk alleen goed gespeeld worden op speciaal schoeisel:
kunstgrasschoenen.
Voor een advies over een geschikte hockeystick en schoeisel kun je terecht bij de
Hockey Republic.
Ook bij onze trainers kun je een goed advies krijgen.
 
Aanschaf nieuwe sticks jeugd
Het valt me regelmatig op dat kinderen met een te lange stick spelen. Vaak wordt bij de jongste jeugd de vuistregel gehanteerd dat de stick van de grond af tot iets onder de navel moet komen. Maar dat is dan ook echt de maximale lengte. De reden voor deze vuistregel is van economische aard: een kind groeit dan niet zo snel uit zijn stick. Vanuit ergonomisch oogpunt is de stick dan te lang.
De houding die een kind gaat aannemen als de stick tot de navel komt, is niet de juiste houding om te hockeyen. Het kind staat dan vaak te rechtop, met rechte benen en rug en de armen hoog opgetrokken. De bal ligt bij het drijven meestal te dicht bij de voeten. Hierdoor is het moeilijker om tijdens het drijven om je heen te kijken en de bal te controleren. We kunnen dit een beetje ondervangen door de bal verder van het lichaam te leggen, zodat je toch met gebogen knieën kunt drijven en om je heen kunt kijken. Maar de balcontrole wordt dan wel moeilijker omdat je verder moet reiken.
De juiste lengte van een hockey stick
Plaats de stickmet de bovenkant in de oksel. Als de krul op gelijkte hoogte is als de knie heeft de stick de juiste lengte.
 
Het juiste gewicht van de stick
Sommige kinderen spelen nog erg lang doormet hun eerste stick. Voor de lengte van destick kan dat vaak wel omdat sommige kinderen, met name jongetjes, niet zo snel groeien. Maar als ze in de tweedejaars E of in de D komen, dan is de stick vaak te licht geworden. Te licht om over grotere afstand te flatsen of te slaan.
Wat te doen met de zo juist gekochte (net iets te lange) stick
De stick in de kast zetten en wachten tot dat het kind de juiste lengte heeft. En ze groeien allemaal!
 
Wat te doen met een te kleine of te lichte stick
Je kunt de stick in de gang of kast zetten als aandenken aan je eerste stick voor als je later beroemd bent.Of je kunt er nog buiten mee op straat spelen of aan je jongere broertje of zusje geven. Je kunt de stick ook aan de club geven voor de trainingen aan de jongste jeugd die met hockey beginnen en nog geen eigen stick hebben. 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
023-5375473