header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 

Trimmers Algemeen

 

Trimhockey

Trimhockey is een sportieve en recreatieve vorm van hockey, bijna iedereen kan en mag meedoen. Leeftijd, man of vrouw, conditie of niet en de mate van hockeyervaring zijn niet zozeer van belang. Sportief bezig zijn, gezelligheid en socialiteit staan absoluut centraal. Het gaat erom dat iedereen aan bod komt en zo een leuke sportieve avond heeft. Mannen en vrouwen spelen door én met elkaar.

Hockeyclub Haarlem heeft al jaren een zeer enthousiaste en grote actieve groep trimhockeyers. Bij trimhockey ligt de focus op het samen spelen, met elkaar allerlei hockey-oefeningen uitvoeren en de trainingen als een ontspanning ervaren.

Er zijn bij HC Haarlem twee trimhockey avonden: maandagavond en donderdagavond. De training op maandagavond start om 20.00 en op donderdagavond om 20.15. De training duurt anderhalf uur. Na een rustige en gedegen warming-up met inspelen wordt de groep gesplist en nemen twee enthousiaste trainers de groep mee in de training.

Als je na de training nog energie over hebt en/of zin hebt, kun je natuurlijk nog met elkaar een drankje drinken in ons mooie clubhuis.


Filosofie trimhockey
De trimregels zijn bedoeld om blessures te voorkomen en om veilig en plezierig hockey voor alle spelers mogelijk te maken. Ervaren en technisch vaardige spelers moeten hun spelniveau aanpassen aan minder vaardige spelers. Dat houdt in dat minder vaardige spelers actief in het spel betrokken worden en wat speelruimte krijgen (tijd om de bal aan te nemen en te passen). Plezierig hockey en een prettige sfeer houdt ook in dat spelers zich niet negatief uiten naar (mede)spelers en scheidsrechters. Appelleren bij een overtreding wordt niet op prijs gesteld. Laat beslissingen over aan de scheidsrechters en accepteer als ze een fout maken. Fouten maken is immers menselijk.

  • Slaan: slaan is toegestaan mits niet gevaarlijk en er geen spelers in of nabij de baan van het schot staan. Op doel mag de bal niet boven plankhoogte geslagen worden.
  • Hoog spel: geen ballen boven enkelhoogte (laag over een stick wippen is toegestaan).
  • Gevaarlijk passen: niet hard door, rechtop of vlak langs een dicht bijstaande speler passen (binnen 5m). Dit geldt voor alle vormen van slagen.
  • Dreiging gevaar: niet te hard, te snel of te onbesuisd inkomen op een speler.
  • Lichaamscontact: niet tegen een speler aanlopen, duwen of de speler blokkeren.

 

Extra activiteiten

Naast de trainingen heb je als trimmer ook de mogelijkheid mee te doen aan tal van activiteiten zoals bijvoorbeeld trimtoernooi(en) in het land, het Hc Haarlem Familietrimtoernooi (meestal aan einde van het seizoen) en onderlinge wedstrijden.Daarnaast organiseert de Trimafdeling van HC Haarlem eens per seizoen een eigen 11 tegen 11 trimtoernooi met elk jaar weer een ander thema.

Hc Haarlem heeft ook 3 mixed-trimteams die aan een speciaal opgezette 'trimcompetitie' meedoen. Aan het begin van het seizoen kun je je daarvoor aanmelden. Het is een competitie van ca. 10 wedstrijden per seizoen en tegen andere trimteams van clubs uit de regio. Daarbij gaat om het sportieve spel en niet om de winst. Deze wedstrijden zijn op een maandagavond, zowel uitspelend of thuisspelend. Uiteraard wel in het officiële Hc Haarlem tenue.


Iedere trimmer kan zo zelf bepalen hoe intensief hij/zij invulling wil geven aan het trimhockey.

Kosten:klik hier.

Aanmelden
Je kunt twee gratis proeflessen volgen voordat je besluit lid te worden. Je kunt je hiervoor aanmelden via het elektronische inschrijfformulier. Deze vind je hier. De betreffende coördinator zal contact met je opnemen om de proeflessen in te plannen. Let op: als proeflid moet je zelf zorgen voor een bitje, scheenbeschermers en geschikte schoenen.

Wil je meer informatie of heb je vragen, dan kun je bij de coördinatoren terecht: [email protected] en [email protected].

 

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Postadres
p/a Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]
Planningszaken: [email protected]
Onderhoud: [email protected]