header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 

Geef_de_stick_door

Nu met:

Desiree, vertel eens iets over jezelf:

Ik ben Desiree Peetoom 48 jaar oud, heb een vriendin én een zoon van 17 jaar.

Vier dagen in de week werk ik bij een bedrijf dat goederen importeert en verkoopt aan o.a. Action en Hema. Mijn vriendin en ik wandelen heel graag en vinden het heel gezellig om samen te koken voor onze kinderen. Na deze corona periode vinden we het ook weer heel leuk om met onze vriendinnen en vrienden te borrelen en te stappen. Kortom, het leven te vieren!

Wanneer en waarom ben je actief geworden bij de club?

Op ongeveer 21 jarige leeftijd ben ik lid geworden van HC Haarlem. Mijn eerste hockey ervaring heb ik opgedaan op een toernooi. Het toernooi was hartstikke leuk en gezellig. Slapen in een tentje, tot laat feesten in het clubhuis en met een kater de volgende dag het veld weer op. Iedere hockeyer kent dit wel. De meeste mensen, die ik op dat toernooi heb leren kennen, zie ik nog steeds plus een aantal reken ik tot mijn vrienden- en kennissenkring.

Na dit befaamde toernooi ben ik begonnen met hockeyen bij dames 5, nog in de tijd van de bruine rok. Toen de keeper van dat team er mee ging stoppen, heb ik de helm en de lederen legguards overgenomen. Keepen ging mij veel beter af dan veldspelen en ben er nooit meer mee gestopt.

Op het toernooi werd ik ook meteen gevraagd om bij de toernooi- en evenementen commissie te komen, dat leek me wel wat. In alle jaren dat ik lid ben, heb ik altijd wel iets gedaan voor de club. Na de events, de wedstrijdtafel en de redactie van het clubblad. Eerst deden we dat nog fysiek vanuit het clubhuis met de printer, maar later kon het ook vanuit huis en werd het verzonden via e-mail.

Toen het clubblad ophield te bestaan, inmiddels ingehaald door de website en de app, ben ik begonnen met het innen van de contributies. Nu weet iedereen, die mij niet kent, meteen wie het gezicht is achter de jaarlijkse facturen. Inmiddels doe ik dit al zo’n jaar of 10 met hart en ziel.

Wat is HC Haarlem voor jou?

Een zondag naar de hockeyclub gaan, voelt als thuis komen. Ik ben de vaste keeper van "veterinnen” A, een heel leuk, groot en hecht team. We delen al jaren lief en leed met elkaar. Dat doen we het liefst tijdens de derde helft. Als we thuis spelen, heeft bij toerbeurt iemand als taak, het verzorgen van iets lekkers of een lunch. We praten en borrelen dan niet alleen met elkaar, maar ook met de tegenstander. Vaak blijven we met een aantal dames "hangen” om gezamenlijk nog een andere wedstrijd te kijken.

HC Haarlem is een echte familie club. Op zondag spelen de vaders en de moeders. Zij nemen vaak hun kinderen mee. De ouders, die zelf niet spelen, letten dan op de kinderen. De kinderen spelen en hockeyen dan vanzelf met elkaar en als ze oud genoeg zijn, gaat deze nieuwe generatie hockeyen. En dit gaat al jaren zo!

Aan wie geef jij de stick door en waarom?

Ik geef de stick door aan Myrtille Koerselman. Al jarenlang is zij verantwoordelijk voor de ledenadministratie voor HC Haarlem. Dit doet zij zeer gedreven en punctueel. Omdat ze zelf geen actief spelend lid is, is ze wellicht niet zo bekend bij het grote publiek. Maar ik vind dat zij enorm veel respect verdient met al het werk, dat zij verzet voor de club. Dat mag best wel eens "gezien” worden.

(En deze maand "in de bonus”) Aan wie geef ik het stokje door?

Na 10 jaar de contributie zaken met veel plezier te hebben gedaan, ben ik op zoek naar iemand, die graag dit stokje van mij zou willen over nemen. Het gaat om het versturen van onze jaarlijkse contributie facturen en het beantwoorden van vragen hierover. Dit alles wordt gedaan met digitale ondersteuning van Club Collect. 

Ben je nieuwsgierig geworden of ken je iemand die dit graag zou willen oppakken, stuur dan een mailtje aan mij; [email protected] Ook voor aanvullende vragen over de werkzaamheden mag je mij natuurlijk altijd een mail sturen.

 

Wil je ook graag iets doen voor onze mooie club, neem dan contact op met [email protected]

Wil je ook een bijzonder persoon opgeven, neem dan contact op met [email protected] o.v.v. geef de stick door!

#geefdestickdoor #hchaarlem #hockey

Foto door BAMOS concepts


 

5 vragen aan Yvonne de Waal Malefijt

Wie zorgt ervoor dat de velden er altijd keurig bij liggen en wie speelt al een eeuwigheid bij onze club? Wie regelt de administratie of wie zijn onze ereleden? Wie plant de wedstrijden en regelt de trainingen? Wie zijn die scheidsrechters en wie staat voor dag en dauw achter de bar....

 Deze nieuwe vaste rubriek laat je kennis maken met onze vrijwilligers, bestuur en bijzondere leden. Voorzitter Raymond Daniëls gaf de stick door aan Yvonne de Waal Malefijt.

Yvonne, vertel eens iets over jezelf

Ik ben Yvonne de Waal Malefijt-Thijssen en ben 65 jaar. Sinds december 2015 woon ik weer in Haarlem (na 36 jaar in Spaarndam gewoond te hebben) op de Vondelweg en ben nog steeds sleuteladres van de club. Mijn man Rob (lid van verdienste van de club) ken ik via de hockeyclub. Rob en ik hebben samen 2 kinderen: een zoon van 36, een dochter van 32 én sinds 1,5 jaar een kleinkind.

Naast hockeyen op zondag bij Dames veteranen A (tot 2 jaar geleden 2x per week op dinsdag en zondag), wandel ik veel in en rondom Haarlem. Verder pas ik 1x per week op onze kleinzoon.

Wanneer en waarom ben je actief geworden bij de club?

Na veel omzwervingen in het buitenland en Nederland vanwege het werk van mijn vader (lid van verdienste van de club), belandden wij in 1972 in Haarlem, op de Vondelweg t.o. Hockeyclub Haarlem. Zo heet de hockeyclub sinds 1972. 

HC Haarlem was direct 6 leden rijker: mijn ouders (allebei fanatiek hockeyers) en mijn drie zusjes en ik. Sinds september 1972 ben ik lid van onze club en ook al actief als vrijwilliger: het begon met bardiensten, elke maandagavond het clubblad typen, schoonmaken op maandagavond samen met je team en met elkaar het clubblad inleggen. Verder was ik 31 jaar wedstrijdsecretaris senioren, 6 jaar secretaris, toernooicommissie, coach van het team van mijn dochter, kledingcommissie en barcommissielid, scheidsrechter, sleutel- en alarmadres en meer hand- en spandiensten.

Van lid van verdienste ben ik een paar jaar geleden, tot mijn grote verrassing, benoemd tot erelid.

Wat is een echt HC Haarlem-hart?

Een echt HC Haarlem-hart heb je, als je je op enigerlei manier inzet voor onze geweldige club. De één heeft wat meer tijd dan de ander, maar samen moeten we ervoor zorgen dat we de geweldige gezellige familieclub blijven, die we nu zijn.

Hoe omschrijf je HC Haarlem door de jaren heen? Wat heeft HC Haarlem wel en de omliggende clubs niet?

HC Haarlem heb ik als kleine club van zo’n 300 leden uit zien groeien tot het aantal van nu, zo’n 1.100. Ik vind HC Haarlem een gezellige club, die vrij toegankelijk is voor jong en oud, talentvol of niet. Dát maakt onze club voor mij tot een topclub, waar ik al jarenlang met veel plezier vrijwilliger ben. 

Aan wie geef jij de stick door en waarom?

De stick geef ik door aan Desirée Peetoom. Zij is al jarenlang de drijvende kracht achter het verzorgen van de inning van de contributies en alles wat daarbij hoort. Ook was zij één van de ouders, die vele zaterdagen achter de wedstrijdtafel zat en is ze een enthousiaste ouder van Julian, die ook bij HC Haarlem speelt.

 

Wil je ook graag iets doen voor onze mooie club, neem dan contact op met [email protected]

Wil je ook een bijzonder persoon opgeven, neem dan contact op met [email protected] o.v.v. geef de stick door!

#geefdestickdoor #hchaarlem #hockey

Foto door BAMOS concepts


5 vragen aan Raymond Daniëls voorzitter HC Haarlem

 Wie zorgt ervoor dat de velden er altijd keurig bij liggen en wie speelt al een eeuwigheid bij onze club? Wie regelt de administratie of wie zijn onze ereleden? Wie plant de wedstrijden en regelt de trainingen? Wie zijn die scheidsrechters en wie staat voor dag en dauw achter de bar....

Deze nieuwe vaste rubriek laat je kennis maken met onze vrijwilligers, bestuur en bijzondere leden. Deze eerste stick is voor onze voorzitter Raymond Daniëls.

Raymond vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Raymond Daniëls - 40 jaar oud. Ik ben een echte Mug, woon al mijn hele leven in Haarlem, sinds 6 jaar in Haarlem Noord met mijn vrouw en 2 zoons van 8 en 3 jaar oud. Energie krijg ik van spinnen, racefietsen maar zeker ook op zondag met ons (vrienden) team veteranen A te hockeyen en daarna te genieten van een gezellige derde helft, vaak aangevuld met de dames en kinderen. Opladen doe ik ook op vakantie met mijn gezin, even weg samen.

Wanneer en waarom ben je actief geworden bij de club?

Sinds 2001 spelend lid van HC Haarlem, waar ik sindsdien met veel plezier in diverse teams speel, momenteel in Veteranen A en een heel deel van mijn vriendenkring heb opgebouwd. Ook mijn vrouw en oudste zoon hockeyen bij de club. De jongste kan niet wachten! In het werkende leven ben ik Projectleider in de Wegenbouw.

Wat is jouw motivatie om voorzitter van HC Haarlem te worden?

In het bestuur vervul ik sinds 2016 het voorzitterschap. Ik geloof dat een club alleen kan bestaan bij de gratie van zijn/haar leden. Bij de inzet van betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Na in de voorgaande jaren veel gebruik te hebben gemaakt van alle faciliteiten en zitting te hebben gehad in de barcommissie, kas controlecommissie als wel het Stichtingsbestuur, wilde ik graag meer voor de club betekenen.

Wat is jouw ambitie voor de club?

Mijn ambitie is dat de club langdurig kan blijven voortbestaan en ik gun mijn kinderen en die van anderen, dat zij over 15 jaar ook nog bij de club kunnen hockeyen. Een club waarbij zowel tophockey als breedte hockey ofwel prestatie én plezier hand in hand gaan. Het clubgevoel is iets heel moois en waardevols, waarbij ik hoop dat zij dat ook mogen beleven. In een tijd waarbij wij als volwassenen geleefd worden en waarbij iedereen een druk leven lijkt te leiden, hoop ik te laten zien dat we met elkaar en inzet van velen een prachtige sportieve en warme plek kunnen bieden aan junioren, senioren en veteranen om met elkaar te hockeyen en te ontspannen.

Aan wie geef jij de stick door en waarom?

Ik geef graag de stick door aan Yvonne de Waal Malefijt; oudste teamlid van Dames A, erelid van HC Haarlem en één van onze topvrijwilligers. Zij is onlangs 65 jaar geworden, goede reden om in het zonnetje te worden gezet, toch?!

 

Wil je ook graag iets doen voor onze mooie club, neem dan contact op met [email protected]

Wil je ook een bijzonder persoon opgeven, neem dan contact op met [email protected]o.v.v. geef de stick door!

#geefdestickdoor #hchaarlem #hockey

Photo’s by BAMOS concepts

 


 

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]