header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 

Geef_de_stick_door

Nu met:


Simone Waijers kreeg de stick door van Max Engelsman.

Wie is Simone?

Ik ben geboren en getogen in Loon op Zand in Noord-Brabant. Inmiddels woon ik, samen met Dennis en onze kinderen Tess en Levi, al bijna 15 jaar in Haarlem.

Wat is jouw band met HC Haarlem?

Mijn connectie met HC Haarlem is het feit dat onze kinderen, Tess en Levi, al een aantal jaar hockeyen op de club. Zelf heb ik, op de donderdagavond, ook een aantal jaar bij de trimmers gespeeld. Maar hier ben ik mee gestopt.

Wat doe je voor de club?

Sinds 2 jaar zit ik in de sponsor commissie en probeer ik zoveel mogelijk sponsoren te zoeken en aan te spreken. Maar ik kijk ook naar kleine simpele zaken, activiteiten en partijen, waarmee we ook een stukje gezelligheid en sfeerop de club kunnen creëren.

Door middel van samenwerken met onze waardevolle sponsoren, en het creëren van een dubbele win, probeer ik dit te bewerkstelligen. Uiteraard doe ik dit samen met de andere leden van de sponsorcommissie en nog een aantal andere betrokken personen.

Verder hoop ik dat we steeds meer gebruik kunnen gaan maken van de expertise en het netwerk van al onze leden en ouders van onze leden, waardoor we samen nog meer kunnen gaan bereiken.

Wat is jouw tip voor onze club?

Iedereen heeft wel iets waar hij of zij goed in is, laten we dit talent en kunnen gezamenlijk benutten.

Wat weten we nog niet van Simone?

Wat jullie nog niet van mij weten is dat ik gek ben op gezelligheid. Voor Kerst hoop ik voor iedereen, zeker nu we al lange tijd in de Corona pandemie zitten, op meer liefde, begrip voor elkaar en positiviteit. Dat is belangrijk nu!

Aan wie geef je de stick door?

Ik geef de stick door aan Floor Bongers en Barbara Ammerlaan van de communicatie commissie. Die meiden doen zoveel voor de club, die mogen ook eens in het zonnetje worden gezet.

En tenslotte....

Voor nu wens ik iedereen hele fijne en warme Kerstdagen met familie en vrienden plus natuurlijk een fantastisch, gezond en goed 2022!

foto by BAMOSconcepts
 

Max Engelsman kreeg de stick door van Maurice Raasveld.

Wie is Max?

Mijn naam is Max Engelsman. ik woon al heel m’n leven in Haarlem en speel ruim 3 jaar bij HC Haarlem. Ik ben nu keeper van JA3 en ben ooit begonnen bij de JB3.

Waarom ben je gaan keepen bij HC Haarlem?

Ik ben gaan keepen, omdat het mij een hele interessante positie leek. Meer mensen zouden moeten keepen, omdat het een hele actieve positie is. Je verwacht dat niet, omdat je niet heel veel beweegt. Je zou eerder denken dat het een saaie positie is, maar je bent constant bezig met het besturen/coachen van een team. Juist dat coachende aspect en het houden van overzicht spreken mij heel erg aan!

Wil je ook vaste keeper worden? Of twijfel je nog? HC Haarlem heeft nu ook een heel nieuw keepersprogramma ontwikkeld. Super leuk om te doen! Kijk eens op de site voor meer informatie.

Wat betekent HC Haarlem voor jou?

HC Haarlem betekent voor mij een gezellige club, met leuke trainers. Waar veel gelachen wordt, maar ook hard getraind. Ik kijk vaak bij de wedstrijden van m’n broertje en zusje. Bij m’n broertje coach ik ook wel eens!

Wat wil je de lezers nog meegeven?

De meeste mensen weten niet dat ik vintage platen spaar. Ik vind dit super leuk om te doen en heb er al enorm veel! Wie weet heeft iemand nog wat liggen?

Tips voor HC Haarlem?

Een nieuw ballen kanon zou handig zijn ;))

Aan wie geef je de stick door?

Ik geef de stick door aan Simone Waijers. Simone is lid van de Sponsor Commissie, heeft mede Teddy Tip-in in het leven geroepen en is actief betrokken bij de club!

Foto door BAMOS concepts

 

 

Maurice kreeg de stick door van Teddy Tip- in.

Wie is Maurice?

Ik ben 46 jaar, getrouwd met Debbie (secretaris van HC Haarlem) en vader van Gijs en Maud. Wij wonen al sinds 2002 in Haarlem. Ik werk als HR Project Officer bij de BNG Bank in Den Haag. Ik ben zelf ook lid van HC Haarlem bij de trimmers. Al heb ik door Corona en wat drukte de laatste 1,5 jaar niet veel gehockeyd. Vroeger heb ik altijd gehockeyd bij HvW (Hockey Vereniging Westland).

Ben je al lang vrijwilliger bij HC Haarlem?

Vanaf het moment dat Gijs bij de Benjamins ging spelen, ben ik als ouder actief geworden binnen HC Haarlem. Ik startte als coach en spelbegeleider. Later deed ik dit ook bij de teams van onze dochter Maud. We organiseerden ook uitjes en pizza’s avondjes met de kleintjes en borrels voor de ouders. Op vrijdag bij de trainingen draaide ik geregeld limonadediensten. Nu de kids ouder worden en in de B en C zitten, fluit ik geregeld. Omdat Gijs keeper is, ben ik sinds 2 jaar, lid van de Keepercommissie en regel ik sinds dit seizoen ook de materialen voor de keepers. Samen met Simone Waijers van de sponsorcommissie hebben we een paar weken geleden Teddy Tip-in in het leven geroepen. Echt heel leuk!

Wat betekent HC Haarlem voor jou?

Onze club is echt een gezellige familieclub. Veel mensen kennen elkaar en ik vind het altijd super leuk om iedereen lekker ontspannen op de club te zien. Ik vind het heerlijk om, langs de lijn, de wedstrijden van mijn kinderen bij te wonen en het gezellig met de andere ouders te hebben. Op zondag ga ik wel eens (met Debbie) bij de Heren en Dames kijken. Je bent dan meteen ook lekker buiten.

Voor mij is HC Haarlem ook een fijne club waar ik dingen kan organiseren, die ik leuk vind. De club is hierin altijd super meegaand in en er is best veel mogelijk, als je het maar zelf oppakt en kortsluit met de betreffende Commissie of het Bestuur.

Wat wil je de lezers nog meegeven?

Onze club is echt uniek en gezellig. Laten we trots zijn op wat we met elkaar steeds weer weten te bereiken en genieten van de kinderen en onze teams. Natuurlijk is winnen belangrijk, maar spel- en teamplezier nog meer. Tevens wil ik alle leden en ouders/ verzorgers vragen wat trotser te zijn op onze club en soms wat minder te mopperen. Het zijn bijna allemaal vrijwilligers, die deze club draaiende houden. Zij hebben ook allemaal een eigen baan, gezin en sociaal leven. Toch zetten zij zich vaak voor 100% in voor de club.

Tip: Heb je een verbeter idee voor de club, kom met een plannetje, leg het voor aan het Bestuur en vaak kun je het daarna zelf organiseren of oppakken.

 

Aan wie geef je de stick door?

Ik geef de stick door aan Max Engelsman, keeper van de Jongens A3. Ik vind Max altijd super enthousiast en hij pakt ook geregeld wat op voor zijn team.

foto by BAMOSconcepts
 

 

Teddy Tip-in kreeg de stick door van Puck Hoving Dames 1

Wie is Teddy Tip-in?

Sinds de start van dit seizoen ben ik de officiële mascotte van onze geweldige club. Ik ben altijd enthousiast en vrolijk naar iedereen toe. Mijn doel is om het hockeyen nog leuker te maken en iedereen een glimlach op het gezicht te bezorgen.

Speel jij ook hockey?

Jazeker, ik kan op alle posities spelen, zelfs keepen. Maar het leukste vind ik toch om supporter te zijn van HC Haarlem en onze jongste spelers (en tegenstanders) te verwelkomen op de club. Dit geeft hopelijk nog wat extra plezier in het hockeyen. Vaak gaat de spanning er bij de kleintjes meteen van af.

Wanneer kunnen we je zien op de club?

Ik ben er geregeld op de zaterdag- en zondagochtend als de jongste jeugd en jeugd teams op het veld staan. Maar ik ben ook aanwezig bij onze eigen HC Haarlem activiteiten. Ook kan je mij vragen bij speciale teamgelegenheden of om gewoon mee op de foto te gaan. Trouwens, nu het weer mag, wil ik ook wel eens een berenknuffel geven. Dat hebben we met z’n allen wel een beetje gemist.

Wil je dat ik aanwezig ben, maak dan een afspraak via [email protected]

Heb je ook je eigen sponsor?

Jazeker, ik wordt gesponsord door Kinderopvang HERO. Ik ben dus eigenlijk ook hun HERO.

Heb je nog hulp nodig van vrijwilligers?

Ja, heel graag. Ik verwacht dat ik vaker op de club langs ga komen. Het zou dan fijn zijn als iemand mij helpt met begeleiden. Een half uurtje als Teddy aanwezig zijn kan ook best intensief zijn. En als mensen zelf ook in de huid van de Teddy Tip- in willen kruipen, dan is dat zeker mogelijk. Geef je op via [email protected]

foto by BAMOSconcepts

  

Puck (18) kreeg de stick door van broer en zus Teun en Puck.

Wie is Puck?

Mijn naam is Puck Hoving, woon in Santpoort Zuid en hockey al sinds mijn 7de bij HC Haarlem. Ik studeer Sport, Management en Ondernemen aan de HVA en geef daarnaast training aan de jeugd van HC Haarlem en ben veldbegeleider bij de jongste jeugd. Ook heb ik drie jaar de jongste jeugd teams JF1, J6E1 en J8E1 met veel plezier gecoacht.

In welk team speel je nu?

Momenteel speel ik (wederom) in Dames 1 en heb het ontzettend naar mijn zin! In de jeugd heb ik in verschillende selectieteams gespeeld en op mijn 15de heb ik de overstap gemaakt naar de Dames 1. Ik heb dat seizoen heel veel geleerd en genoten, maar kwam er ook achter dat ik toch wat relaxter speelde in de jeugd. Na twee jaar in de A1 gespeeld te hebben, was het dit jaar toch een goede keuze om alsnog naar de senioren te gaan. Het is een ontzettend hardwerkend én gezellig team. We zijn allemaal erg gemotiveerd om er met z’n allen een top seizoen van te maken!

Op welke positie speel je? Je wordt vaak ‘snelheidsduivel’ genoemd!

Ik ben vaak te vinden op het middenveld en in de voorhoede. Beide linies vind ik fijn om te spelen. In de jeugd was ik meer te vinden op het middenveld en tegenwoordig sta ik spits, linksvoor of rechtsvoor. Gelukkig is mijn uithoudingsvermogen ook top!

Wat maakt HC Haarlem een gezellige club?

Als ik op de club aankom, heerst er altijd een fijne en open sfeer. Veel mensen kennen elkaar en langs de lijnen staan vaak veel supporters. De club straalt veel plezier uit.

Heb je een tip voor HC Haarlem?

Ik denk aan het werken met studentenkortingen om het ledenuitval rond de studietijd tegen te gaan. Zo merk ik om mij heen dat veel jongens en meiden stoppen als ze doorschuiven naar de senioren. De jongste senioren krijgen al korting op hun contributie, maar wellicht door nog meer activiteiten binnen de club te organiseren en studenten prijzen te hanteren?

Quilty pleasure?

Apple Bandit na de wedstrijd en Nederlandse romantische komedies

Aan wie geef je de stick door?

Ik geef de stick graag door aan onze nieuwe mascotte; Teddy Tip-in!

 

Wil jij je ook inzetten voor onze club? Kijk dan snel op onze website#samensterker

Foto door www.bamosconcepts.com 

 

Geef de stick door!

Puck (M8E1) en Teun (JD1) Nellissen kregen vorig seizoen de stick door van Rogier.

Wie zijn Puck en Teun?

Twee jonge talenten én broer en zus. Zij groeien op in een echte hockeyfamilie. Vader Flip speelt al jaren bij de donderdagtrimmers en moeder Carolien is ook trimmer en trim coördinator van de maandagtrimmers.

Wat is jullie favoriete plek?

Puck: ik speel het liefst in het midden want dan kan ik het hele veld over en mag ik zowel naar voren als naar achteren.

Teun: het middenveld vind ik echt het leukste want dan kan ik veel rennen en het spel verdelen.

Vinden jullie het leuk om op te groeien in een echte hockeyfamilie?

Puck: dat vind ik heel erg leuk want dan kunnen we veel over hockey praten en snappen ze het ook echt.

Teun: is wel leuk omdat je elkaar dan op de club ziet en ook samen kunt hockeyen.

Wat is jullie favo trucje?

Puck: voor mij de dummy.

Teun: even omhoog wippen en dan in de lucht meenemen, volgens mij heet dat de lift.

Wat is jullie hockey droom?

Puck: ik wil heel graag in het Nederlands elftal spelen.

Teun: ik wil graag in de selectie voor het Nederlands elftal.

Waarin lijken jullie op elkaar?

Puck: snelheid, die hebben we allebei wel.

Teun: we zijn allebei heel fanatiek.

En waarin lijken jullie echt niet op elkaar?

Puck: dat weet ik echt niet.

Teun: ik denk dat ik wat meer aanvallend speel en Puck meer verdedigend.

Hebben jullie ook een tip voor club?

Puck: het clubhuis mag van binnen wel wat vrolijker.

Teun: de clinics van Heren en Dames 1 zijn erg leuk, daar wil ik er wel meer van.

En wat is jullie top van de club?

Puck: ik vind dat alles altijd goed wordt geregeld.

Teun: er is altijd een gezellige sfeer op de club.

Wat willen jullie ouders nog aan andere leden en/of ouders meegeven?

We merken dat het alleen maar leuker wordt als je actief bij de club betrokken bent. Zo maak je meer mee van de sfeer en maken we er met zijn allen wat moois van. Helemaal tof is het om de jeugd door de jaren heen letterlijk en figuurlijk te zien groeien.

En tot slot, aan wie willen jullie de stick doorgeven?

Wij willen de stick graag aan Puck Hoving doorgeven. Teun: Puck heeft ons allebei getraind en mij in de J8E1 ook gecoacht, dat was erg leuk. Puck: en ze heeft natuurlijk ook een coole naam!

 

Foto door BAMOS concepts (www.bamosconcepts.com) 

Rogier kreeg de stick door van Hilde en Ellen. Van A naar B

 

Wie is Rogier?

Ik heb jarenlang de jongste jeugd getraind en gecoacht, zoals ook Hilde en Ellen, die de stick aan mij doorgaven. In 1996, ging ik met mijn dochter Joël mee naar een eerste training bij HC Haarlem. Trainster Els Maas, vroeg mij of ik ook mee wilde doen, om het zo voor mijn dochter wat makkelijker te maken. Sinds die middag ben ik nooit meer bij HC Haarlem weggegaan. Ik werd trainer, coach, trimmer, scheidsrechter én veteraan.

Vanwege de grote ledentoeloop heb ik, samen met Ruud van Hooydonk, de carrousel-trainingen voor de jongste jeugd gestart, inclusief het inschakelen van jonge spelers bij de trainingen. Erwin, die al eerder de Stick kreeg, nam het stokje van mij over.

Heb je zelf ook gehockeyd?

Als kind zat ik op voetbal, maar ik hockeyde met mijn broers en vriendjes. Op zondagmiddag ging ik meestal naar de wedstrijden van HOCO in het Brabantse Oisterwijk. Een vriend, die keeper was bij Tilburg, leerde me keepen en op school mocht ik meedoen in het schoolteam. Bij HC Haarlem startte ik bij de trimmers en werd al snel gevraagd om met de Veteranen mee te doen.

Tot 3 jaar geleden heb ik actief gehockeyd als trainer-speler van de trimmers. Vanwege nekklachten hockey ik nu zelf niet meer, maar train ik nog altijd met veel plezier de trimmers en afgelopen jaar de JC3 en JA3. Van de JA3 ben ik komend seizoen voor het 3de jaar coach.

Waar staat HC Haarlem voor?

Als je voor het eerst bij Haarlem komt, hoor je wel eens dat het een familieclub is. Bij mij heeft dat even geduurd. Nu ik zelf al 25 jaar actief aan de club verbonden ben, begrijp ik dit beter. Ik ken inmiddels heel veel (groot)ouders en (klein)kinderen, of beter gezegd: zij kennen mij. Zeker als ik fluit, zie ik veel verschillende generaties langs de lijn.

Fluiten is voor mij spelbegeleiding: bij de allerkleinsten door ze spelenderwijs regels en tactiek bij te brengen. Bij selectieteams als JC1 en JD1, die ik regelmatig fluit, gaat het om strak, helder en rechtvaardig fluiten, zodat de jongens weten waar ze aan toe zijn. Ik vind het nog altijd een uitdaging een wedstrijd zo goed mogelijk te begeleiden. Je op allerlei manieren inzetten voor de club, met elkaar. Dat typeert HC Haarlem.

Wat weten wij echt niet over je?

Wisten jullie dat ik al vele jaren lid ben van Petanque Club d’Orion? De banen liggen naast voetbalclub Bloemendaal, vlakbij HBS. En weten jullie dat ik twee kleindochters heb die 2 dagen per week bij mij komen spelen? Het zal niet lang meer duren dat ik met de oudste, die al een eigen hockeystickje heeft, op het veld te zien zal zijn. Haar moeder Myrthe hockeyt vanaf haar zevende bij HC Haarlem. En zus Joël hockeyt nog altijd bij AMVJ. Dus straks hockeyen 3 generaties bij HC Haarlem.

Van B naar A?

En nu die aparte subtitel nog. Komend jaar komen 4 nieuwe jongens vanuit de B naar JA3. "Wat leuk”, appte één van de ouders me, "hij begon bij jou in de Benjamins, en keert nu bij jou terug in de A”. Dus, van B(enjamin) naar A! 

Aan wie geef ik de stick door?

Aan twee jonge talenten, Puck (M8E1) en Teun Nellissen (JD1). Vader Flip ken ik al jaren van de donderdagtrimmers, en moeder Carolien is nu – naast coach en trimmer - trimcoördinator van de maandagtrimmers. Een echte hockeyfamilie. Wel jammer dat ik Puck en Teun niet meer als Benjamin heb kunnen trainen.

Ik mis het wel hoor, het trainen van de jonge kanjers!

Fijne zomer allemaal!


Photo by bamos.concepts


 

Ellen en Hilde kregen de stick door van Erwin van der Weijden. Ellen en Hilde zijn de technisch coördinatoren van de jongste jeugd. Maar wie is nou wie?

Wij worden regelmatig door elkaar gehaald. Het is allemaal begonnen bij Alex, die heeft deze verwarring de wereld in geholpen en steeds meer mensen volgden. Daarom luisteren wij tegenwoordig naar allebei de namen. We verbeteren inmiddels niet meer. Dit leidt uiteraard tot grappige situaties; sommige mensen durven ons niet meer bij naam te noemen, verhalen worden tegen de verkeerde verteld (waarbij wij ons natuurlijk afvragen waar het overgaat?) en ook wordt er wel eens gedacht dat wij zussen zijn. Het is daarom tijd voor ons verhaal.

Hoe zijn jullie bij de club gekomen?

Wij zijn beiden begonnen met hockey toen wij 7 jaar oud waren. Ballet was, zeg maar, niet echt ons ding. Met 14 jaar kwamen wij voor het eerst bij elkaar in het team en daarna speelden we elk seizoen samen in de ambitieteams.

Wat doen jullie (precies) binnen de club?

Na de middelbare school zijn we naar de HvA gegaan. Ellen heeft daar de richting sport, management en ondernemen gevolgd en Hilde de ALO (academie voor lichamelijke opvoeding). Gedurende onze opleiding hebben we beide ons diploma voor HT3 (hockey trainer niveau 3) behaald.

Drie jaar geleden zijn wij met de functie technisch coördinator voor de jongste jeugd gestart en in deze periode hebben wij o.a. de leerlijnen van de jongste jeugd vernieuwd. Zo hebben wij het athletic skills model (ASM) toegevoegd. Dit houdt in dat kinderen motorisch breder worden opgeleid, zodat zij beter gaan bewegen. Voor meer informatie kijk op www.athleticskillsmodel.nl Hier zijn wij nog altijd met veel plezier mee bezig.

Wij vinden het erg leuk om met de jongste jeugd bezig te zijn aangezien zij nog erg enthousiast, eerlijk en flexibel zijn. Wij bieden hen graag een goede hockeybasis met de juiste technieken. Vraag ze maar eens waar de smiley zit?

Ellen coacht ook nog de MC1, wat zij een erg leuk team vindt! Hilde helpt soms mee, maar is er vaker bij voor de mentale support én de EHBO.

Wat betekent HC Haarlem voor jullie?

HC Haarlem betekent veel voor ons! Wij zijn hier op de club ‘opgegroeid’ en tegenwoordig wonen wij zo ongeveer op de club. We vinden HC Haarlem een erg leuke familieclub. Veel kennen elkaar of leren elkaar kennen. Wij komen er ook steeds meer achter, wie nou van wie familie is. Op de zondagen is het, normaal gesproken, ook erg gezellig als iedereen blijft hangen. Samen kijken wij graag naar dames en heren 1.

Aan wie geven jullie de stick door?

Wij nomineren Rogier Willems voor de volgende stick. Van kleins af aan, heeft hij ons getraind en ook heeft hij in het verleden Ellen gecoacht. Deze warme man, is al 25 jaar, als trainer aan onze club verbonden. Ook fluit hij bijna elke zaterdag de JD1, dat doet hij goed én sportief, ook voor de tegenstander! Voor ons straalt hij precies uit waar deze club voor staat!

Maar de grootste vraag is uiteraard; wie is nou wie op de foto?

Het verlossende antwoord: Hilde staat links en Ellen staat rechts

 

Photo by bamos.concepts


 


Erwin van der Weijden kreeg de stick door van Frazer Sim

Heb jij vroeger ook zelf gespeeld?

Jazeker, ik ben op mijn 8e gestart met hockeyen bij HC Haarlem en heb tot een aantal jaar terug altijd zelf gespeeld. Eerst in Heren 2 en later in Heren 1.

Wat heb jij allemaal al voor de club gedaan?

Vooral veel gecoacht en training gegeven natuurlijk! Ik ben nu zo’n 10 jaar Technisch Manager van de club. Dit is ooit gestart toen Simon van de Kamer (nu coach Heren 1) en ik tijdens een KNHB trainerscursus een technisch beleidsplan hebben geschreven voor de club. De club zat toen ontzettend in de lift. De uitdaging was om enerzijds de organisatie aan te passen en anderzijds een professionalisatie slag door te voeren. Inmiddels hebben we met hulp van veel mensen flink wat stappen kunnen zetten en zijn we alweer met de uitvoering van een nieuw beleidsplan bezig.

Dit seizoen verloopt natuurlijk anders dan normaal, maar we proberen er met de Technische Commissie toch zo zoveel mogelijk uit te halen en willen er voor de kids toch een mooi jaar van maken. Zo vond ik de extra trainingsdagen tijdens de lockdown echt superleuk; je merkt op die dagen dat er echt een hele leuke sfeer hangt en de kids zich enorm vermaken. We zijn alweer aan het nadenken over nieuwe activiteiten!

Wat betekent HC Haarlem voor jou?

HC Haarlem is mijn club. Ik loop hier van jongs af aan al rond en heb in de vakanties, vele uren op het - toen nog zand - veld gestaan om een balletje te slaan. Veel mensen maken de grap dat ik een bed in het clubhuis heb staan. Of dat zo is, laat ik in het midden, maar dat de club als thuis voelt, kan ik zeker beamen.

We hopen dat gevoel ook aan de jeugd mee te geven, daar werken we in ieder geval hard aan achter de schermen. HC Haarlem biedt de kinderen een omgeving waarin zij zich op veel gebieden kunnen ontwikkelen, waar ze op latere leeftijd profijt van kunnen hebben. Maar ik hoop vooral dat het een vereniging is, waar ze met veel plezier naar toe gaan en zelfvertrouwen opbouwen!

Aan wie geef jij de stick door?

De stick geef ik door aan Ellen van der Klauw en Hilde Pentenga. Ellen en Hilde zijn samen met Mandy Borst, Fendi Jansen en mijzelf het hart van de Technische Commissie. Ellen en Hilde zorgen ervoor dat de jongste jeugd uitdagende training en goede begeleiding krijgen. De laatste tijd zijn ze bezig geweest om ASM (Athletic Skills Model) elementen – oefeningen gericht op de breed motorische ontwikkeling - in de trainingen te verwerken. Zo blijven we ons ontwikkelen!

Foto by BAMOS Concepts
 

 

 

Frazer Sim kreeg de stick door van Myrtille Koerselman

 

Frazer klinkt Schots, klopt dat?

Jazeker, ik ben Schots, maar woon al heel lang in Nederland. Ben getrouwd en heb 2 dochters, die in de A1 en C1 spelen. Ik ben zelf ook een fanatieke sporter, zo heb ik meer dan 30 jaar gerugbyd. Ik houd van het buitenleven, ben het liefst in de bergen en geniet, zoals bijna alle Schotten, van een goed dram (=>glas, met voor jou de juiste hoeveelheid…) whisky.

Heb jij vroeger ook zelf gespeeld?

Hoewel ik vroeger heel veel balsporten heb beoefend, waaronder cricket, had ik tot ongeveer 10 jaar geleden nog nooit een hockeystick in mijn handen gehad. Ik deed, zoals veel ouders, een keer mee aan ouderkind hockey en werd gevraagd of ik interesse had om trimhockey te proberen.

Wat heb jij allemaal al voor de club gedaan?

Ik ben vrij snel begonnen met het geven van training aan de jongste jeugd. Daarna ben ik een aantal jaren trainer en coach geweest van de teams van mijn beide dochters. De club heeft mij de gelegenheid gegeven om HT2 trainer en scheidsrechter te worden. Ik geef nu training aan de trimhockeyers, fitnestraining aan de jeugd en sta daarnaast regelmatig te fluiten. Ook help ik als het kan met trainingen en clinics. Twee jaar geleden heb ik ook een hockeyweekend voor de MB2 in Engeland georganiseerd.

Wat betekent HC Haarlem voor jou?

HC Haarlem is een goed georganiseerde sportvereniging, waar iedereen zich thuis kan voelen. Van de jongste jeugd tot trimmers en veteranen, iedereen is altijd welkom. Ook als je minder sportief bent en voor gezelligheid komt, ben je bij HC Haarlem aan het juiste adres. Ik geloof dat je je bij onze club, niet alleen op sportief gebied, maar ook als mens kan ontwikkelen. Ik geniet er nog het meeste van om mijn enthousiasme over te brengen en ik hoop dat de jeugd daarmee, nog fanatieker wordt. Ook vind ik het leuk om te zien dat de trimmers mijn dynamische warming up fanatiek oppakken!

Aan wie geef jij de stick door?

De stick geef ik door aan Erwin van der Weijden. Erwin, technisch manager bij HC Haarlem, heeft mij enorm geholpen toen ik de jeugd ging trainen en heeft mij destijds erg gemotiveerd om de HT2 training te gaan volgen. Zijn inzet en ambitie om de jeugd op een hoger niveau te brengen, spreekt mij erg aan!


 


Myrtille Koerselman kreeg de stick van Desirée Peetoom.

Vertel eens wat meer over jezelf?
Ik woon sinds 21 jaar in Haarlem, waar we gewoonlijk genieten van terrasjes in de stad, de filmschuur, lopen in de duinen en lekker uit eten gaan. Ik werk als kwaliteitsmedewerker/orthopedagoog bij een autismecentrum en ben getrouwd met Erik Geraads (die zowel als vrijwilliger als trimhockeyer ook actief betrokken is bij onze club) en heb drie dochters waarvan de jongste twee nog bij HC Haarlem hockeyen.

Heb jij vroeger zelf ook gespeeld?

In mijn jeugd hockeyde ik bij MHC Uden, in het lelijkste tenue allertijden; grasgroene
kniekousen, donkerbruin rokje en knalgele blouse. Bij HC Haarlem ben ik op de maandagen, nog even actief lid geweest als trimhockeyer. Maar vanwege een kwetsbare knie ben ik hier mee gestopt. Erg jammer, want hockey blijft natuurlijk gewoon het allerleukste spelletje.

Wat heb je allemaal al voor de club gedaan?
Vanaf 2015-2019 ben ik teambegeleider geweest bij verschillende teams van onze dochters. Sinds oktober 2016 pak ik de ledenadministratie op. Zo ben ik ook op een andere manier betrokken bij de club. Ik kan het iedereen aanraden; je leert zo de ins en outs kennen en je ontmoet meer mensen, dan alleen de ouders van de teams van mijn kinderen.

Wat betekent HC Haarlem voor jou?
HC Haarlem is voor mij, ons, een gezellige plek, om lekker naar toe te fietsen, onder het genot van een drankje naar verschillende wedstrijden te kijken en met allerlei ouders te kletsen. Net als iedereen missen we het samen zijn op de club en het aanmoedigen langs de lijn. Maar we hopen dat dit gauw weer kan. Ook zie ik steeds meer buurtkinderen bij HC Haarlem op de velden! Een goede ontwikkeling!

Aan wie geef jij de stick door?

Ik geef de stick door aan Frazer Sim. Ik ken hem als een zeer betrokken, positieve en enthousiaste ouder uit een voormalig team van één van mijn dochters. Hij traint verschillende teams, is lekker fanatiek en hij zorgt er zelfs voor dat er bij de hockeytrainingen ook wordt gerugbyd. Zo zorgt hij ervoor dat de conditie van HC Haarlem een beetje boven het landelijk gemiddelde getrokken wordt, tenminste dat is het streven ;-). Verder staat hij staat altijd klaar om mee te helpen, bij alles wat er speelt op de club.

Vind jij het leuk om je in te zetten voor de club? Dat kan, want we zoeken voor Myrtille een fijne opvolger. Wil je meer informatie of heb je interesse? Neem dan contact op met Myrtille Koerselman via [email protected]

Foto by BAMOS Concepts


 

Desiree, vertel eens iets over jezelf:

Ik ben Desiree Peetoom 48 jaar oud, heb een vriendin én een zoon van 17 jaar.

Vier dagen in de week werk ik bij een bedrijf dat goederen importeert en verkoopt aan o.a. Action en Hema. Mijn vriendin en ik wandelen heel graag en vinden het heel gezellig om samen te koken voor onze kinderen. Na deze corona periode vinden we het ook weer heel leuk om met onze vriendinnen en vrienden te borrelen en te stappen. Kortom, het leven te vieren!

Wanneer en waarom ben je actief geworden bij de club?

Op ongeveer 21 jarige leeftijd ben ik lid geworden van HC Haarlem. Mijn eerste hockey ervaring heb ik opgedaan op een toernooi. Het toernooi was hartstikke leuk en gezellig. Slapen in een tentje, tot laat feesten in het clubhuis en met een kater de volgende dag het veld weer op. Iedere hockeyer kent dit wel. De meeste mensen, die ik op dat toernooi heb leren kennen, zie ik nog steeds plus een aantal reken ik tot mijn vrienden- en kennissenkring.

Na dit befaamde toernooi ben ik begonnen met hockeyen bij dames 5, nog in de tijd van de bruine rok. Toen de keeper van dat team er mee ging stoppen, heb ik de helm en de lederen legguards overgenomen. Keepen ging mij veel beter af dan veldspelen en ben er nooit meer mee gestopt.

Op het toernooi werd ik ook meteen gevraagd om bij de toernooi- en evenementen commissie te komen, dat leek me wel wat. In alle jaren dat ik lid ben, heb ik altijd wel iets gedaan voor de club. Na de events, de wedstrijdtafel en de redactie van het clubblad. Eerst deden we dat nog fysiek vanuit het clubhuis met de printer, maar later kon het ook vanuit huis en werd het verzonden via e-mail.

Toen het clubblad ophield te bestaan, inmiddels ingehaald door de website en de app, ben ik begonnen met het innen van de contributies. Nu weet iedereen, die mij niet kent, meteen wie het gezicht is achter de jaarlijkse facturen. Inmiddels doe ik dit al zo’n jaar of 10 met hart en ziel.

Wat is HC Haarlem voor jou?

Een zondag naar de hockeyclub gaan, voelt als thuis komen. Ik ben de vaste keeper van "veterinnen” A, een heel leuk, groot en hecht team. We delen al jaren lief en leed met elkaar. Dat doen we het liefst tijdens de derde helft. Als we thuis spelen, heeft bij toerbeurt iemand als taak, het verzorgen van iets lekkers of een lunch. We praten en borrelen dan niet alleen met elkaar, maar ook met de tegenstander. Vaak blijven we met een aantal dames "hangen” om gezamenlijk nog een andere wedstrijd te kijken.

HC Haarlem is een echte familie club. Op zondag spelen de vaders en de moeders. Zij nemen vaak hun kinderen mee. De ouders, die zelf niet spelen, letten dan op de kinderen. De kinderen spelen en hockeyen dan vanzelf met elkaar en als ze oud genoeg zijn, gaat deze nieuwe generatie hockeyen. En dit gaat al jaren zo!

Aan wie geef jij de stick door en waarom?

Ik geef de stick door aan Myrtille Koerselman. Al jarenlang is zij verantwoordelijk voor de ledenadministratie voor HC Haarlem. Dit doet zij zeer gedreven en punctueel. Omdat ze zelf geen actief spelend lid is, is ze wellicht niet zo bekend bij het grote publiek. Maar ik vind dat zij enorm veel respect verdient met al het werk, dat zij verzet voor de club. Dat mag best wel eens "gezien” worden.

(En deze maand "in de bonus”) Aan wie geef ik het stokje door?

Na 10 jaar de contributie zaken met veel plezier te hebben gedaan, ben ik op zoek naar iemand, die graag dit stokje van mij zou willen over nemen. Het gaat om het versturen van onze jaarlijkse contributie facturen en het beantwoorden van vragen hierover. Dit alles wordt gedaan met digitale ondersteuning van Club Collect. 

Ben je nieuwsgierig geworden of ken je iemand die dit graag zou willen oppakken, stuur dan een mailtje aan mij; [email protected] Ook voor aanvullende vragen over de werkzaamheden mag je mij natuurlijk altijd een mail sturen.

Wil je ook graag iets doen voor onze mooie club, neem dan contact op met [email protected]

Wil je ook een bijzonder persoon opgeven, neem dan contact op met [email protected] o.v.v. geef de stick door!

#geefdestickdoor #hchaarlem #hockey

Foto door BAMOS concepts


 

5 vragen aan Yvonne de Waal Malefijt

Wie zorgt ervoor dat de velden er altijd keurig bij liggen en wie speelt al een eeuwigheid bij onze club? Wie regelt de administratie of wie zijn onze ereleden? Wie plant de wedstrijden en regelt de trainingen? Wie zijn die scheidsrechters en wie staat voor dag en dauw achter de bar....

 Deze nieuwe vaste rubriek laat je kennis maken met onze vrijwilligers, bestuur en bijzondere leden. Voorzitter Raymond Daniëls gaf de stick door aan Yvonne de Waal Malefijt.

Yvonne, vertel eens iets over jezelf

Ik ben Yvonne de Waal Malefijt-Thijssen en ben 65 jaar. Sinds december 2015 woon ik weer in Haarlem (na 36 jaar in Spaarndam gewoond te hebben) op de Vondelweg en ben nog steeds sleuteladres van de club. Mijn man Rob (lid van verdienste van de club) ken ik via de hockeyclub. Rob en ik hebben samen 2 kinderen: een zoon van 36, een dochter van 32 én sinds 1,5 jaar een kleinkind.

Naast hockeyen op zondag bij Dames veteranen A (tot 2 jaar geleden 2x per week op dinsdag en zondag), wandel ik veel in en rondom Haarlem. Verder pas ik 1x per week op onze kleinzoon.

Wanneer en waarom ben je actief geworden bij de club?

Na veel omzwervingen in het buitenland en Nederland vanwege het werk van mijn vader (lid van verdienste van de club), belandden wij in 1972 in Haarlem, op de Vondelweg t.o. Hockeyclub Haarlem. Zo heet de hockeyclub sinds 1972. 

HC Haarlem was direct 6 leden rijker: mijn ouders (allebei fanatiek hockeyers) en mijn drie zusjes en ik. Sinds september 1972 ben ik lid van onze club en ook al actief als vrijwilliger: het begon met bardiensten, elke maandagavond het clubblad typen, schoonmaken op maandagavond samen met je team en met elkaar het clubblad inleggen. Verder was ik 31 jaar wedstrijdsecretaris senioren, 6 jaar secretaris, toernooicommissie, coach van het team van mijn dochter, kledingcommissie en barcommissielid, scheidsrechter, sleutel- en alarmadres en meer hand- en spandiensten.

Van lid van verdienste ben ik een paar jaar geleden, tot mijn grote verrassing, benoemd tot erelid.

Wat is een echt HC Haarlem-hart?

Een echt HC Haarlem-hart heb je, als je je op enigerlei manier inzet voor onze geweldige club. De één heeft wat meer tijd dan de ander, maar samen moeten we ervoor zorgen dat we de geweldige gezellige familieclub blijven, die we nu zijn.

Hoe omschrijf je HC Haarlem door de jaren heen? Wat heeft HC Haarlem wel en de omliggende clubs niet?

HC Haarlem heb ik als kleine club van zo’n 300 leden uit zien groeien tot het aantal van nu, zo’n 1.100. Ik vind HC Haarlem een gezellige club, die vrij toegankelijk is voor jong en oud, talentvol of niet. Dát maakt onze club voor mij tot een topclub, waar ik al jarenlang met veel plezier vrijwilliger ben. 

Aan wie geef jij de stick door en waarom?

De stick geef ik door aan Desirée Peetoom. Zij is al jarenlang de drijvende kracht achter het verzorgen van de inning van de contributies en alles wat daarbij hoort. Ook was zij één van de ouders, die vele zaterdagen achter de wedstrijdtafel zat en is ze een enthousiaste ouder van Julian, die ook bij HC Haarlem speelt.

Wil je ook graag iets doen voor onze mooie club, neem dan contact op met [email protected]

Wil je ook een bijzonder persoon opgeven, neem dan contact op met [email protected] o.v.v. geef de stick door!

#geefdestickdoor #hchaarlem #hockey

Foto door BAMOS concepts


5 vragen aan Raymond Daniëls voorzitter HC Haarlem

 Wie zorgt ervoor dat de velden er altijd keurig bij liggen en wie speelt al een eeuwigheid bij onze club? Wie regelt de administratie of wie zijn onze ereleden? Wie plant de wedstrijden en regelt de trainingen? Wie zijn die scheidsrechters en wie staat voor dag en dauw achter de bar....

Deze nieuwe vaste rubriek laat je kennis maken met onze vrijwilligers, bestuur en bijzondere leden. Deze eerste stick is voor onze voorzitter Raymond Daniëls.

Raymond vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Raymond Daniëls - 40 jaar oud. Ik ben een echte Mug, woon al mijn hele leven in Haarlem, sinds 6 jaar in Haarlem Noord met mijn vrouw en 2 zoons van 8 en 3 jaar oud. Energie krijg ik van spinnen, racefietsen maar zeker ook op zondag met ons (vrienden) team veteranen A te hockeyen en daarna te genieten van een gezellige derde helft, vaak aangevuld met de dames en kinderen. Opladen doe ik ook op vakantie met mijn gezin, even weg samen.

Wanneer en waarom ben je actief geworden bij de club?

Sinds 2001 spelend lid van HC Haarlem, waar ik sindsdien met veel plezier in diverse teams speel, momenteel in Veteranen A en een heel deel van mijn vriendenkring heb opgebouwd. Ook mijn vrouw en oudste zoon hockeyen bij de club. De jongste kan niet wachten! In het werkende leven ben ik Projectleider in de Wegenbouw.

Wat is jouw motivatie om voorzitter van HC Haarlem te worden?

In het bestuur vervul ik sinds 2016 het voorzitterschap. Ik geloof dat een club alleen kan bestaan bij de gratie van zijn/haar leden. Bij de inzet van betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Na in de voorgaande jaren veel gebruik te hebben gemaakt van alle faciliteiten en zitting te hebben gehad in de barcommissie, kas controlecommissie als wel het Stichtingsbestuur, wilde ik graag meer voor de club betekenen.

Wat is jouw ambitie voor de club?

Mijn ambitie is dat de club langdurig kan blijven voortbestaan en ik gun mijn kinderen en die van anderen, dat zij over 15 jaar ook nog bij de club kunnen hockeyen. Een club waarbij zowel tophockey als breedte hockey ofwel prestatie én plezier hand in hand gaan. Het clubgevoel is iets heel moois en waardevols, waarbij ik hoop dat zij dat ook mogen beleven. In een tijd waarbij wij als volwassenen geleefd worden en waarbij iedereen een druk leven lijkt te leiden, hoop ik te laten zien dat we met elkaar en inzet van velen een prachtige sportieve en warme plek kunnen bieden aan junioren, senioren en veteranen om met elkaar te hockeyen en te ontspannen.

Aan wie geef jij de stick door en waarom?

Ik geef graag de stick door aan Yvonne de Waal Malefijt; oudste teamlid van Dames A, erelid van HC Haarlem en één van onze topvrijwilligers. Zij is onlangs 65 jaar geworden, goede reden om in het zonnetje te worden gezet, toch?!

 

Wil je ook graag iets doen voor onze mooie club, neem dan contact op met [email protected]

Wil je ook een bijzonder persoon opgeven, neem dan contact op met [email protected]o.v.v. geef de stick door!

#geefdestickdoor #hchaarlem #hockey

Photo’s by BAMOS concepts

 


 

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Postadres
p/a Roerdompstraat 20,
2025 CP Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]