header foto header foto
 

MHC Castricum ME1 - Meisjes E2

Gespeeld op: 2-12-2017

Onder winterse omstandigheden moesten we om 07:45 in het pikke donker verzamelen bij de Bison. Het ijs stond op de plassen en in alle plaatsen rondom Castricum was besloten dat de wedstrijden werden afgelast. Bij Castricum echter niet. Dus vol goede moed en met een wintersport gevoel vertrokken we naar het noorden. Wat overigens opviel dat er onder deze barre omstandigheden alleen maar vaders van HCHaarlem langs de lijn stonden. De moeders hadden een goeie dag uitgekozen om uit te slapen. 

 

Eenmaal aangekomen bij de club stond het ijs duimdik op de sloten. Maar van afgelasting kon geen sprake zijn volgens de meneer op leeftijd achter de wedstrijd tafel. Iets met vroeger enzo....Aangekomen bij het veld bleek het stijfbevroren, maar niet heel erg glad. Dus er ging daadwerkelijk gespeeld worden!!

 

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de HCHaarlem kant. Maar de verdediging stond goed te spelen dus de keeper had niet heel veel te doen. De ouders daarentegen hadden het zwaar langs de lijn. Naast de bittere kou was het spel niet om naar huis te schrijven(wat ik nu toch doe, besef ik😂) na enkele glijpartijen links en rechts was het rust. 0-0 ruststand. 

 

In de rust konden de bevroren kinderhandjes een klein beetje worden opgewarmd door de aanwezig ouders en Rosa. Behalve die van Inge dan. Want die had het naar eigen zeggen “stikheet”. Wat mogelijk verklaard kon worden door 3 lagen thermo en een keeperspak. 

 

De tweede helft werd gespeeld op een ander deel van het veld, omdat het in de hoeken toch wel erg glad bleek.  Carlijn tekende 5 minuten na rust voor de 0-1! Haarlem zette goed druk en het spel werd met name op de (nog steeds bevroren) helft van Castricum gespeeld. Het werd toch nog even spannend door een counter van Castricum, maar Inge stond goed op haar plek. De meiden hebben met name de tweede helft goed gespeeld! En na een warme chocomelk in het clubhuis zijn we weer huiswaarts gekeerd. Voor 2017 was dit de laatste wedstrijd voor de meiden. Volgend jaar weer verder!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
!Oefenwedstrijd Bennebroek ME2
Pinoké ME3
HC Athena ME4
HIC ME2
Hockey Vereniging Mijdrecht ME1
HV Myra ME3
Pinoké ME3

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
023-5375473