header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Laatste jeugdtraining van Rogier Willems

Nieuws afbeelding 7-6-2024

Rogier Willems heeft 7 juni zijn laatste jeugdtraining gegeven. Na 27 jaar actief te zijn geweest in het training geven en coachen van de jeugd is hij gestopt. Inmiddels is Rogier trotse opa van heel wat kleinkinderen, waar veel tijd in gaat zitten. Met zijn gedrevenheid en oneindige enthousiasme stond hij jarenlang de jeugd training te geven. Hij heeft veel kinderen bij de club zien opgroeien. Namens HC Haarlem: Bedankt Rogier! 


Gelukkig blijft Rogier gewoon verbonden aan de club. Hij zal nog training geven aan de trimmers en fluiten bij de jeugdteams op zaterdag. We zijn als club erg blij met dit soort vrijwilligers! 


Twee jaar geleden was er een rubriek ‘Geef de stick door’ waarbij diverse vrijwilligers iets konden vertellen over zichzelf en de club. In het stuk van Rogier spat de passie voor hockey en de club van het scherm af. 


Wie is Rogier?

In 1996, ging ik met mijn dochter Joël mee naar een eerste training bij HC Haarlem. Trainster Els Maas, vroeg mij of ik ook mee wilde doen, om het zo voor mijn dochter wat makkelijker te maken. Sinds die middag ben ik nooit meer bij HC Haarlem weggegaan. Ik werd trainer, coach, trimmer, scheidsrechter én veteraan. 


Vanwege de grote ledentoeloop heb ik, samen met Ruud van Hooydonk, de carrousel-trainingen voor de jongste jeugd gestart, inclusief het inschakelen van jonge spelers bij de trainingen. Erwin, die al eerder de Stick kreeg, nam het stokje van mij over. 


Heb je zelf ook gehockeyd?

Als kind zat ik op voetbal, maar ik hockeyde met mijn broers en vriendjes. Op zondagmiddag ging ik meestal naar de wedstrijden van HOCO in het Brabantse Oisterwijk. Een vriend, die keeper was bij Tilburg, leerde me keepen en op school mocht ik meedoen in het schoolteam. Bij HC Haarlem startte ik bij de trimmers en werd al snel gevraagd om met de Veteranen mee te doen. 


Tot 3 jaar geleden heb ik actief gehockeyd als trainer-speler van de trimmers. Vanwege nekklachten hockey ik nu zelf niet meer, maar train ik nog altijd met veel plezier de trimmers en afgelopen jaar de JC3 en JA3. Van de JA3 ben ik komend seizoen voor het 3de jaar coach.


Waar staat HC Haarlem voor?

Als je voor het eerst bij Haarlem komt, hoor je wel eens dat het een familieclub is. Bij mij heeft dat even geduurd. Nu ik zelf al 25 jaar actief aan de club verbonden ben, begrijp ik dit beter. Ik ken inmiddels heel veel (groot)ouders en (klein)kinderen, of beter gezegd: zij kennen mij. Zeker als ik fluit, zie ik veel verschillende generaties langs de lijn. 


Fluiten is voor mij spelbegeleiding: bij de allerkleinsten door ze spelenderwijs regels en tactiek bij te brengen. Bij selectieteams als JC1 en JD1, die ik regelmatig fluit, gaat het om strak, helder en rechtvaardig fluiten, zodat de jongens weten waar ze aan toe zijn. Ik vind het nog altijd een uitdaging een wedstrijd zo goed mogelijk te begeleiden. Je op allerlei manieren inzetten voor de club, met elkaar. Dat typeert HC Haarlem.Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Postadres
p/a Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]
Planningszaken: [email protected]
Onderhoud: [email protected]