header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Nieuwsbrief HC Haarlem september 2022

Nieuws afbeelding 9-9-2022

Van de voorzitter – Start nieuw seizoen

Allen, na een heerlijk warme zomer (vind ik dan) is het seizoen weer begonnen. Ik heb al veel kinderen langs zien fietsen om van en naar de training te gaan. Ook op de socials van Haarlem is het weer een drukte van belang. Zelf heb ik een paar trainingen achter de rug en staat zondag de eerste wedstrijd op het programma. Ik heb er zin in!

Ik zie dat iedereen (leden, trainers, coaches, vrijwilligers) weer met veel enthousiasme begonnen is en daar word ik (en mijn mede-bestuursleden) erg blij van. Ook het terras staat er weer top bij.

Dit seizoen zijn er op de verenging een aantal nieuwe gezichten te zien en deze zullen zich in deze en de komende nieuwsbrieven voorstellen. Als eerste Glenn (hierna in deze nieuwsbrief).

Met het starten van het seizoen, zie ik, bijvoorbeeld bij mijn oudste zoon, dat er allemaal Whatsapp groepen en andere social media wordt ingericht. Allemaal handig en leuk en probeer dat vooral ook zo te houden en probeer elkaar met respect te behandelen.

Nog een ding, 30 september is de ALV. Zet dit alvast in jullie agenda.

Rest mij niets anders dan jullie een geweldig seizoen te wensen en tot snel!

Groet, Raymond

Even voorstellen… Glenn Coates

Mijn naam is Glenn Coates. Ik ben naast trainer/coach van Heren 1 ook de nieuwe technisch manager van de club. Ik heb hiervoor bij diverse clubs in het land gewerkt en nadat ik een aantal jaar geleden door aanhoudend blessureleed ben gestopt met hockeyen, ben ik me volle bak gaan richten op het training geven en coachen!

We zijn een aantal weken bezig en ik heb inmiddels aardig wat mensen leren kennen op de club. De focus voor de komende jaren ligt op het vinden en opleiden van goede trainers, het niveau van de jeugd naar een nog hoger niveau tillen en zorgen voor een positieve en enthousiaste sfeer binnen de club voor junioren en senioren. Ik houd zelf van een aanvallend ingestelde speelstijl waarbij we de bal willen hebben en dominant willen zijn. Ik kijk er naar uit om jullie langs en op het veld te zien!

Jeugd

Start seizoen

Seizoen 2022-2023 is alweer lekker van start gegaan. We zijn alweer 2 weken hard aan het trainen. De jeugd heeft allemaal oefenpotjes gespeeld, waarbij de regels, tactieken en teamafspraken weer zijn aangescherpt. Daarnaast heeft de O10 en O12 jeugd de strafcorner, tijdens een zonnige ochtendsessie, goed geoefend. Ook de coaches en begeleiders hebben, middels de coach avonden, weer goede instructies gekregen voor het nieuwe seizoen. We zijn klaar voor aankomende zaterdag!

Gekke kleuren en benamingen

Het is even wennen al die gekke benamingen en kleuren. Waar je voorheen nog 'MC2 kom erbij' kon roepen is het nu een hele mond vol (namelijk MO14-2). De KNHB wil meegaan in de internationale benamingen. Waarschijnlijk zullen de ABCD-letters nog wel even gebruikt worden.

Bij de jongste jeugd is ieder team nu een kleurtje. We proberen bij de Jongste Jeugd de nadruk te leggen op plezier maken en leren (ontwikkelen). De kids zijn trots op hun teamnaam. Dit resulteert bij de training soms in hele oranje, gele of roze geklede teams!

Teametentjes/ teamactiviteiten op de club

Het is komend seizoen weer mogelijk om op de club of in het clubhuis met je team voor of na een training te koken, te eten, of een leuke teamactiviteit te organiseren. We vinden dit ontzettend leuk en juichen dit van harte toe. We verwachten wel van alle teams dat het clubhuis weer netjes achtergelaten wordt. Mocht je een team etentje of activiteit organiseren, laat je het dan even weten via [email protected]? Dan wordt het ingepland en is het ook terug te vinden in de HCH app.

Herfst D-kamp

In de herfstvakantie (17&18 of 19&20 okt) vindt het jaarlijkse D-kamp voor alle D-junioren van HC Haarlem weer plaats, hierdoor zijn er in deze week geen trainingen en is het terrein gesloten. Meer informatie en de link om in te schrijven volgt vanaf 12 september. De organisatie heeft er veel zin in en is druk bezig met de voorbereiding!

Van de Sponsorcommissie

50% korting op huiswerkbegeleiding bij De Bijlesgroep

Nu het nieuwe seizoen (en schooljaar!) weer is gestart, zijn we er trots op dat we kunnen melden dat we er al meteen een nieuwe sponsor bij hebben: DE BIJLESGROEP! De Bijlesgroep is opgericht door onze leden David en Abel Vestering.

Voor alle jeugdleden van HC Haarlem biedt De Bijlesgroep een korting aan van 50% op de eerste maand huiswerkbegeleiding, deze korting is geldig voor het hele seizoen!


Voor meer informatie: https://www.debijlesgroep.nl/huiswerkbegeleiding/

Support jouw Club

Deze week is Rabo Clubsupport weer van start gegaan. Heb jij een rekening bij Rabobank Haarlem e.o, stem dan via jouw banking app of internet bankieren op HC Haarlem. En binnenkort zal ook de Grote Clubactie weer van start gaan, hierover later meer. Fijn als je de club op deze manier wilt supporten. Met de opbrengsten kunnen we nieuwe extra trainingsmaterialen aanschaffen en de club verder aankleden.

Thuis in Haarlem

Zoals al eerder aangekondigd in een eerdere nieuwsbrief proberen we samen met ‘Thuis in Haarlem’ Statushouders te laten integreren in de Nederlandse samenleving. Dit doen we door hen de mogelijkheid te geven bardiensten te draaien op de club en dit bevalt goed! Zo goed dat Ahmad vanaf as vrijdag tot aan de winterstop de bar & limodiensten zal gaan draaien. Dit doet hij elke woensdag en vrijdag van 16.00 uur tot 18.00 uur. Ook Maher zal geregeld achter de bar staan. Ahmad en Maher willen graag hun Nederlands verbeteren. De barcommissie draagt graag haar steentje bij. Helpen jullie ook allemaal mee om Ahmad en Maher een fijne ervaring mee te geven bij onze club?

Volg ons op Insta

We communiceren met elkaar via app, mail en de HCH app, maar ook via onze social kanalen. Volg jij ons al op Insta? Nee? Snel doen dan! En heb je iets leuks te delen, stuur je het dan in via de Insta chat?

Mochten jullie vragen hebben n.a.v. deze nieuwsbrief, dan horen we het graag via [email protected].

Op naar een mooi nieuw seizoen en zet ‘m op komend weekend met de eerste competitiewedstrijden!!

Met sportieve groet,

Het Bestuur

 

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Postadres
p/a Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem

Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]
Planningszaken: [email protected]
Onderhoud: [email protected]