header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Nieuwsbrief HC Haarlem - december 2021

Nieuws afbeelding 22-12-2021

Nieuwsbrief HC Haarlem december 2021

Bericht van de voorzitter

Kerst 2021 had ik me anders voorgesteld dan Kerst 2020, maar het lijkt toch verdacht veel op elkaar…

Ik schrijf dit stukje zondag na de persconferentie van 18 december en ook ik (zoals velen denk ik) had gehoopt niet weer in dezelfde situatie te belanden als vorig jaar, maar hier zitten we dan.

De afgelopen maanden hebben we, ondanks alle maatregelen, gelukkig veel kunnen hockeyen op de velden en was er veel bedrijvigheid op de vereniging. Ook het nieuwe waterveld en veld 3 zijn dit seizoen al vaak ingezet en goed gebruikt. Daar zijn wij allemaal hartstikke blij mee!

De zaalcommissie is de afgelopen maanden druk bezig geweest om de trainingsuren en de zaalcompetitie in goede banen te leiden en dit leek geregeld te zijn voor de komende tijd, maar… Ach, jullie weten ondertussen wel wat er allemaal speelt.

Ik wil alle vrijwilligers toch ontzettend bedanken voor hun inzet! Ook al zijn of lijken alle inspanningen soms voor niets, zonder jullie redden we het niet. Heel veel dank!

Verder wil ik iedereen een heel fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar wensen en ik hoop dat we daar met elkaar een glaasje op kunnen drinken op de Nieuwjaarsreceptie. Desnoods in februari, maart of april etc.

Stay safe en let een beetje op elkaar!

Raymond Daniels

Voorzitter

 

Nieuws van de scheidsrechterscommissie

Hierbij een bericht vanuit de Scheidsrechters commissie. Deze commissie houdt zich binnen HC Haarlem bezig met het:

• Indelen van de scheidsrechters op zaterdag en zondag;

• Organiseren van de scheidsrechters examens;

• Begeleiden van scheidsrechters bij hun eerste wedstrijd;

• Organiseren theorie- en praktijkavonden (veld en zaal);

• Clubscheidsrechter+ programma (CS+).

Scheidsrechtersexamen
Ieder spelend lid van 16 jaar en ouder is vanuit de KNHB verplicht om zijn/haar scheidsrechterskaart te halen. Daarnaast zijn er altijd enthousiaste ouders die hun kaart willen halen.

Afgelopen jaar hebben we veel nieuwe scheidsrechters kunnen feliciteren met het behalen van hun kaart. De meeste van hen hebben ook al enkele wedstrijden gefloten. Top! Op 14 december was er ook weer een examen waarbij weer velen hun kaart hebben gehaald. In het voorjaar komt er een informatieavond voor nieuwe scheidsrechters en in april komt er weer een examenronde.

Mocht je dit lezen en zelf geïnteresseerd zijn om je scheidsrechterskaart te halen. Geef je dan alvast op via [email protected].

Planning scheidsrechters

Het was de afgelopen maanden een gigantische puzzel om de scheidsrechters in te delen. Er werd een groot beroep gedaan op alle leden om, soms op heel korte termijn, een wedstrijd te fluiten. Dit kwam enerzijds door de late oplevering van de indeling, maar ook door last-minute afzeggingen Vanuit de commissie willen we jullie heel hartelijk danken voor de getoonde flexibiliteit!

In het vervolg zullen we vanuit onze kant proberen de indeling eerder bekend te maken. Ook volgt er een duidelijke uitleg hoe je jezelf kan inplannen als scheids voor wedstrijden. We herinneren jullie er wel aan, dat zoals afgesproken, jullie zelf op zoek gaan naar een vervanger, mocht je verhinderd zijn. 

CS+
Zoals jullie gelezen hebben in de nieuwsberichten op onze website en social media, hebben we dit jaar 3 nieuwe CS+ scheidsrechters mogen feliciteren. We willen via deze weg ook de HC Haarlem CS+ coaches, bedanken voor dit mooie resultaat!

Nieuws van de Penningmeester

Super goed nieuws! Evelien van der Wijk (moeder van Saar & Lois) heeft de contributie overgenomen van Desiree Peetoom. De ledenadministratie is opgepakt door Martijn Schellekens (trimmer en vader van Sophiane). We willen Desiree en Myrtille heel erg bedanken voor hun jarenlange inzet. Daarnaast is ook Jasper van der Veer (vader van Liv uit MD1) toegetreden. Hij zal het administratieve deel van de penningmeester overnemen.

Super fijn dat deze nieuwe vrijwilligers zich gaan inzetten voor de club!

Zou jij ook iets voor de club willen doen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Dat kan via [email protected] of kijk op onze website voor de actuele vacatures. Mocht je zelf nog een goed of leuk idee hebben, dan horen we het uiteraard ook heel graag.

Op dit moment kunnen sowieso de volgende commissies nog versterking gebruiken; Barcommissie & Evenementencommissie. Maar ook zijn we nog op zoek naar een wedstrijdsecretaris voor de jeugd, leden voor de vrijwilligerspoule, de gevonden voorwerpen en de maandagochtend klusploeg.

Bericht van de Evenementencommissie

We zijn ontzettend blij dat we de afgelopen periode een aantal evenementen hebben kunnen organiseren; het Halloween- en Sinterklaasfeest voor onze jongsten en het eerste TD sinds een jaar.

De regen, de kou en de aangescherpte coronamaatregelen weerhielden Sinterklaas en zijn hockeypieten er niet van om langs te komen. Veel van onze jongste jeugdleden lieten zich niet zo makkelijk 'uit het veld slaan' en hebben genoten van het geweldige feest. Sinterklaas vond het zo leuk, dat hij er volgend jaar weer bij is.

Minder leuk nieuws is natuurlijk het feit dat alle activiteiten zeker tot 14 januari zijn afgelast. Zodra er weer meer mogelijk is, zal de evenementencommissie zich buigen over nieuwe leuke activiteiten. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Grote Clubactie 2021

De verkoop van de Grote Clubactie loten heeft een gigantische opbrengst opgeleverd. Iedereen ontzettend bedankt voor jullie bijdrage! We zullen het geld goed besteden.

De eerste uitgaven zijn al gedaan; naast een aantal algemene hockeymaterialen, zijn we druk bezig met het ontwerpen en aanschaffen van een welkomstdoek bij de ingang van ons complex. Na de krokusvakantie zullen alle keepers van de 6E en 8E een HC Haarlem keepersshirt krijgen. Ook worden er keepersbroeken voor de 6E aangeschaft, evenals strafcornermaskers voor de 8E. Voor de F-jes worden nieuwe knotsen aangeschaft en we zullen in het voorjaar een speciale F-trainingsmiddag organiseren. Tevens wordt het kleine oefenveldje bij veld 1 voorzien van een omheining. Mocht er nog geld over zijn, dan willen we dat inzetten om ons clubhuis en terras gezelliger te maken.

Team etentjes succes

De afgelopen periode hebben er regelmatig teams met elkaar in het clubhuis gegeten. Buiten dat het erg leuk en gezellig is, is het ook goed voor de groepsvorming en teamband. Er hoeven geen ingewikkelde maaltijden gekookt te worden (kan ook niet in onze keuken), maar een broodje knakworst/ hamburger, wraps, salades of een pastamaaltijd etc is geen probleem.

Wil jij dat ook met je team? Super leuk! Stuur dan een mailtje naar [email protected]


Grolsch terras parasols en terras verlichting

Net voor de winterstop hebben we via onze sponsor Grolsch twee hele grote terras parasols mogen ontvangen. Ook wordt er op dit moment gewerkt aan een lichtslinger op olievaten voor op het terras. Dit is slechts één van de vele ideeën, die er zijn om ons clubhuis en terras gezelliger te maken.

Een enthousiast lid en twee enthousiaste ouders hebben zich op deze taak gestort en zoeken hierbij ook sponsoren. Zij zijn nog op zoek naar een coördinator en creatieveling, die hen hierbij willen helpen.

Heb je ideeën en een beetje tijd? Dan zijn ze op zoek naar jou. Stuur dan een mail naar [email protected].

 

Bij wie moet ik zijn?

Soms komt het voor dat het niet helemaal duidelijk is, bij wie je voor wat moet zijn. We hebben daarom een overzicht van contactpersonen en hun e-mailadressen gemaakt.

We proberen allemaal zo snel mogelijk te reageren. Echter de meeste van ons zijn vrijwilliger en hebben naast HC Haarlem een baan, een bedrijf en andere verplichtingen. Hierdoor komt het weleens voor dat het beantwoorden van jullie mails iets langer duurt, dan je wellicht had verwacht. Wij vragen hiervoor jullie begrip.

Vragen over:

Praktische hockey zaken, de categorieleiders:

 Wij wensen iedereen gezellige kerstdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2022!

Stay safe, stay healthy!

Het Bestuur

#samensterker

  

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Postadres
p/a Roerdompstraat 20,
2025 CP Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]