header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Wie helpt onze 'buurman het Vogelhospital' komend najaar?

Nieuws afbeelding 22-6-2020

Het Vogelhospitaal kan hulp van de buren gebruiken komend najaar!

 

Misschien heb je het al wel eens gezien, maar direct aan het begin van de Vergierdeweg, komend vanaf de Vondelweg, zit rechts het Vogelhospitaal.

Behalve dat vogels die hulp nodig hebben worden verzorgd, zijn we ook druk bezig om buiten een natuurtuin te maken. Het gaat helemaal niet goed met de wilde bloemen, planten en dieren in Nederland, daarom willen we op ons terrein zoveel mogelijk natuur maken. De bedoeling is dat er buiten veel groen komt waar veel insecten, kleine zoogdieren en vogels voedsel, een schuilplaats of een nestplek kunnen vinden.

 

Als het ooit een beetje klaar is kunnen er ook schoolklassen en bezoekers ontvangen worden. Voor het zover is moet er nog heel wat gedaan worden en daar kunnen we best wat hulp bij gebruiken. We hebben subsidie gekregen voor een project dat we begin oktober willen starten.

 

We gaan beton weghalen en (fruit)bomen en (bessen)struiken daarvoor in de plaats zetten. Ook gaan we rondom de gebouwen beton weghalen om bloemperken te maken. Een bedrijf gaat het beton weghalen, maar de rest moeten we zelf doen. Het plan is vijf werkdagen te organiseren waar je één of meer keren aan mee kunt doen. Per dag circa 6 mensen (vanaf 18 jaar) zou mooi zijn, er is ruimte genoeg om de Corona-regels goed in acht te kunnen nemen.

 

We hopen dat jullie ons willen helpen!!!

 

Hartelijk dank,

namens het Vogelhospitaal,

 

Linda van Bakel

www.vogelhospitaal.nl

Linda van Bakel <[email protected]>