header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Vanaf 11 mei a.s. kan er weer getennist worden

Nieuws afbeelding 10-5-2020

Beetje bij beetje worden de activiteiten op het sportcomplex HC Haarlem hervat. Vorige week startte hockeytrainingen van de jeugd, aanstaande maandag de tennissers en vervolgens ook het seniorenhockey. De drukte neemt toe en dat vraagt veel van iedereen. In deze email leest u informatie over de openstelling van de tennisbanen.

 

Wij hanteren de landelijke richtlijnen

Dat betekent onder andere dat het clubhuis dicht blijft, dat geldt helaas ook voor het (mindervaliden) sanitair. Op het complex treft u bewegwijzering, looproutes en wachtvakken om te voorkomen dat sporters elkaar niet hoeven te kruisen op de weg naar hun veld of baan.

 

Als u op de fiets komt verzoeken wij u aan de achterkant van de tennisbanen te parkeren (zie bijlage)

Ter plaatse van de fietsenrekken staan tijdens trainingsuren kinderen te wachten tot ze het veld op mogen. Ook wordt hier na de trainingen het trainingsmateriaal gereinigd. Ook treft u mogelijk een COVID19-verantwoordelijke die toeziet op naleving van de regels. Voor vragen kunt u altijd bij hen terecht.

 

KNLTB verstrekt ook informatie

Kijk daarvoor ophttps://www.knltb.nl/nieuws/2020/05/volwassenen-mogen-weer-de-baan-op.-hoe-organiseer-je-dat/. U leest daar onder andere tips over hoe het tennisspel verantwoord gespeeld kan worden. Maar ook antwoord op vragen als:

Mag ik samen met mijn partner (met wie ik onder één dak woon) spelen tegen een ander stel (die samen onder één dak wonen)?

In theorie mag dat. We willen echter de druk op de parken de eerste weken tot een minimum beperken. Daarom doen we een beroep op ieders verantwoordelijkheid om zo min mogelijk te dubbelen. Dat geeft verenigingende tijd om tennis in de 1.5 meter samenleving goed te organiseren en de drukte op de club te controleren. En kan iedereen, vrijwilligers, leraren en spelers wennen aan de nieuwe situatie op het park en de baan. Geleidelijk aan willen we dan opschalen. We streven ernaar om het dubbelen vanaf 1 juni weer mogelijk te maken op de vereniging, dit is afhankelijk van de situatie op de vereniging en de ontwikkeling van het COVID-19 virus.

 

Wij wensen u heel erg veel tennisplezier, maar willen u erop wijzen dat het complex open mag blijven zolang wij ons allen houden aan de regels. Het toezicht van de gemeente is erg scherp en dat is niet voor niets.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur van HC Haarlem

Bijlage