header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Geen trainingen en wedstrijden tot 6 april i.v.m. Coronavirus

12-3-2020 Beste hockey leden,

Gezien de recente ontwikkelingen i.v.m. het coronavirus worden alle activiteiten tot 6 april bij HC Haarlem afgelast.
Ook de wedstrijden zijn tot 6 april vanuit de KNHB afgelast.

Tot 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland!

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 4 april. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. Deze maatregel gaat met onmiddellijke ingang in. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.


Wanneer weten we of afgelaste wedstrijden ingehaald worden?

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland heeft de KNHB gevolg gegeven aan de oproep van het RIVM, de Nederlandse overheid en NOC*NSF. Alle competitiewedstrijden zijn daarom afgelast tot en met 6 april a.s. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities.

De afgelopen dagen ontving de competitieleiding van de KNHB de nodige vragen over het inhalen van de afgelaste wedstrijden. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om aan te geven hoe en wanneer deze wedstrijden ingehaald worden. Het inhalen van de wedstrijden is bijvoorbeeld afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. De situatie wijzigt op dit moment per dag. Daarom zijn nog diverse scenario’s mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hervatting van de competitie na 6 april a.s. maar ook aan langer uitstel van een herstart.

Mocht het mogelijk zijn om weer te gaan spelen na 6 april, dan verwachten wij dat er gedurende het paasweekend (11-13 april) nog geen competitie wordt gespeeld. Op die manier kunnen teams zich gezamenlijk voorbereiden. Het is mogelijk dat de competitieperiode wordt verlengd en er langer wordt doorgespeeld dan normaal. De competitieleiders werken op dit moment diverse scenario’s uit en houden de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten.


Let op, er zijn de volgende data gereserveerd voor eventuele inhaalwedstrijden:

Zaterdag 2 mei

Zaterdag 30 mei

Maandag 1 juni


Voor meer inforatie verwijzen wij naar de site van de KNHB
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitieGroet,

Bestuur HC Haarlem