header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Even voorstellen: ons bestuurslid Algemene Zaken

Nieuws afbeelding 6-1-2023

Hallo!

Mijn naam is Ronald van Beek (46). Samen met mijn vriendin Jiska en mijn zoontjes Tim (10) en Stijn (8) woon ik sinds 2015 in Haarlem. Ik hockey niet. Ook nooit gedaan. Jiska overigens wel. De laatste jaren ben ik vooral in de weer met triatlons.Ik werk bij Mews, een snelgroeiend internationaal softwarebedrijf in de hotelbranche.

Tim en Stijn hockeyen al sinds de 'Funkeys' hockeyen met veel plezier bij HC Haarlem. Ik vond het daarom een logische stap om meer te doen voor HC Haarlem dan contributie te betalen, rij ouder te zijn en bardienst te draaien.Sinds begin 2022 heb ik dus de portefeuille Algemene Zaken overgenomen van Vincent Hoogeland.Ik kan me voorstellen dat velen zich afvragen wat Algemene Zaken in houdt. In feite wist ik dit zelf ook niet zo goed toen ik het stokje van Vincent overnam. Na een jaartje heb ik een aardig beeld. En dit is me niet meegevallen. Algemene Zaken behelst vrijwel alles in en rondom de club dat niet met hockey te maken heeft... en dat is best veel. Teveel om eerlijk te zijn.Zeker nu er ook geen maandagochtendploeg meer is.

  • Zijn er defecten in het clubhuis en/of hockey- en tennisvelden en/of verlichting? Dit loopt via Algemene Zaken naar de juiste onderhoudspartij. En soms moet ik zelf aan de slag.
  • Het beheren van de contracten en bijbehorende afspraken met deze onderhoudspartijen? Bijvoorbeeld SRO, Rentokil, Oerlemans Facilitair, Oostendorp Verlichting, AquaCo Beregening. Dit gaat via Algemene Zaken.
  • Moeten de afvalcontainers aan de straat gezet worden om donderdag geleegd te worden? Dit is een wekelijks ritje op en neer naar de hockeyclub.
  • Moeten er maatregelen getroffen worden voordat de stijgende energieprijzen problematisch worden? Dit loopt via Algemene Zaken.

Laat deze introductie vooral geen klaagzang worden, maar het is me opgevallen dat HC Haarlem draaiende wordt gehouden door een heel klein clubje vrijwilligers. Deze vrijwilligers doen hun werk voor HC Haarlem er allemaal naast. Hoe minder vrijwilligers er zijn, hoe moeilijker we HC Haarlem draaiende kunnen houden. Recentelijkheb ik een mail laten versturen vanuit het bestuur met de titel 'Algemene Zaken zoekt vrijwilligers'. Zie hier nogmaals de link: https://www.hchaarlem.nl/site/default.asp?Option=51&nieuws=1678.Tot op heden heeft zich slechts 1 persoon aangemeld. En dit is te weinig.

Ik wil daarom een dringende oproep doen aan iedereen om in 2023 een steentje, het maakt niet uit hoe groot, bij te dragen aan HC Haarlem. Zodat we niet genoodzaakt zijn betaalde krachten te moeten inhuren waarvoor we eigenlijk niet de middelen hebben. Zeker niet nu onze energierekening drie keer over de kop gaat in 2023. Anders zit er niets anders op dan de contributie flink te verhogen. Dus meld je aan als vrijwilliger. Samen kijken we wel hoe je bijdrage het beste tot zijn recht komt.

Tot ziens op de club of langs het veld
Ronald