header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Nieuwsbrief: HC Haarlem clubhuis pimp #1

Nieuws afbeelding 5-12-2022

HC Haarlem Clubhuis Pimp Update #1

Ja ja…er staat wat te gebeuren in het clubhuis. Je leest er meer over in deze eerste Clubhuis Pimp update.

Ons Clubhuis

Er zijn nogal wat sentimenten. De één roemt het minimalistische industriële design, de ander heeft BSO visioenen en weer een ander droomt van een bruine kroeg. Gemene deler: het draagvlak voor een fikse ‘pimp’ is volop aanwezig.

Onze club verdient een gezellig en prettig thuishonk waar iedereen zich welkom voelt en graag verblijft. Deze ambitie staat ook expliciet in het beleidsplan van de club: ‘HC Haarlem moet een prettige plek zijn om te sporten maar ook om te verblijven’.

Een aantal enthousiastelingen hebben deze zomer de koppen bij elkaar gestoken en de handdoek opgepakt met maar één doel: ons clubhuis wordt het gezelligste van de regio!

Na een drietal sessies en eerste input van diverse commissies begint het pimp plan vorm te krijgen.

Wat is het idee?

In fases zal de komende periode (tot aan start seizoen 23-24) aan de binnenkant van het clubhuis worden gewerkt. Hierbij is het conceptuele uitgangspunt dat er met basiskleuren, hout, beplanting en nieuwe belichting een sfeervol clubhuis ontstaat. Wat er in ieder geval staat te gebeuren:

§Opruimen en ‘ontrommelen’;

§Verbetering van plafond, verlichting, elektra en bekabeling;

§Aanpassingen keuken en verbeteren bar (positie en uitstraling);

§Aanpassen van clubhuis inventaris zoals meubels, wanden etc.;

§Verbeteren geluids-en lichtinstallatie;

§Nieuwe kleurstelling en ‘look & feel’ in clubhuis.

In alle stappen worden ‘ruimte voor historie’ en ‘duurzaamheid’ als basis meegenomen.

Om wat gevoel bij de tekst te geven zien jullie in deze update eerste concept sfeerimpressies. Disclaimer: dit is op basis van de huidige denkrichting en dus zeker nog niet het definitieve ontwerp.

Wanneer gaat het gebeuren?

Gefaseerd, dus in stappen gaat het clubhuis ‘aangepakt’ worden. Deze winterstop wordt er een start gemaakt met opruimen, ‘ontrommelen’ en kleine aanpassingen. Zo worden oude sponsoruitingen en gedateerde foto’s verwijderd en kijken we kritisch naar spullen die echt weg mogen.

Schrik dus niet als het clubhuis er na de winterstop ongezelliger uit ziet. Dat is onderdeel van het totaalplan en uiteindelijk wordt het echt allemaal veel beter.

Wie gaat het uitvoeren?

De ambitie is groot, we streven ernaar zoveel mogelijk te realiseren binnen budget. Dat vraagt om creativiteit en ondernemerschap. Uitgangspunt is dat we met eigen vrijwilligers, sponsoren en ‘bevriende’ bedrijven het grootste deel kunnen realiseren. Voor meer ingewikkelde ingrepen zoals het verplaatsen van leidingen, doorbreken van muren of het realiseren van een nieuwe bar en misschien wel het uitbreiden van het terras (dit is nog niet zeker), zoeken we de juiste partijen in het HC Haarlem netwerk.

Kan ik bijdragen?

Jazeker en graag zelfs. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk in deelprojecten opgeknipt. Op basis daarvan gaan we gericht hulp vragen in blokken van een aantal uur. Denk aan meehelpen met schilderen, puin ruimen, schoonmaken etc. Zo maken we het laagdrempelig qua tijdsinvestering en hopen we op veel helpende handen

Naast hockeytalent loopt er veel ander talent op onze club. Van techneuten tot meubelmakers en horeca managers tot schilders, om maar een dwarsstraat te noemen. Deze experts haken we graag aan! In een later stadium zullen we hiervoor een gerichte oproep doen.

Mocht je na het lezen van deze update geniale ideeën hebben of een met één van ons van gedachten willen wisselen? We horen het graag! Stuur een mail naar: [email protected] of benader ons persoonlijk.

Sportieve ‘pimp’ groet,

Dagmar Daniels -Maurice Raasveld - Andre Sikking - Niels Boef - Viktor Walman - Koen van Wieringen - Jaap van den Hoogen – Diederik Oostburg - Michael Verburg - Flip Nellissen


Bijlage