header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Trainingsschema voor de jeugd

13-7-2022
Beste HC Haarlemmers, 

Hierbij delen wij het trainingsschema voor de ABCD- en Jongste Jeugd. Het schema voor de senioren is onderweg. Voor aankomend seizoen zullen er aantal dingen veranderen t.o.v. dit seizoen:

- De AB-jeugd breedte zal 1x per week hockey 7'S gaan spelen. Zij trainen daarnaast 1x per week in teamverband. 
- Alle CD-jeugd zal 1x per week carrousel training doen. Elk team traint ook 1x per week in teamverband. 
- De ABCD- en senioren keepers gaan trainen op de dinsdagavond. De Jongste Jeugd keepers blijven wel gewoon op vrijdag trainen. 
- Voor de ABCD-jeugd zullen er aankomend seizoen meer verdiepingstrainingen worden georganiseerd. Je kunt hierbij denken aan spitzentraining, strafcorner training en verdedigingstechnieken etc. 


HOCKEY 7’S voor de AB-jeugd 
Hockey7 wordt, zoals de naam al aangeeft, gespeeld in teams van zeven spelers/speelsters. Teams spelen op één avond twee wedstrijden (drieluik) van elk 17,5 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld, kan met en zonder keeper en scheidsrechters/begeleiders. Teams bestaan uit gemixte teams, die binnenkort gemaakt gaan worden. 

De reden voor hockey 7’s is om een competitie vorm aan te bieden voor de jeugd. Uit de feedback die we hebben ontvangen vinden we dat de hockey 7’s competitie naadloos aansluit bij wat de breedte zoekt op de training: partijvorm, uitdaging, en plezier. 
Aan het einde van een competitie periode volgt er een prijs voor het winnende team. Tegelijkertijd willen we het sociaal aspect stimuleren, vandaar dat we de teams gaan mengen en om de zoveel tijd gaan husselen voor nieuwe teams!

Carrousel training voor alle CD-jeugd 
Bij de carrousel trainingen trainen twee teams gemixt met elkaar, waarbij we de groep in kleinere groepjes opdelen. Hierbij kunnen we meer gerichte aandacht geven op technisch/tactisch/persoonlijk gebied. De CD12 zijn hiermee al bekend. Daarnaast willen we dat teams elkaar beter leren kennen, waardoor het clubgevoel vergroot en bijvoorbeeld het regelen van invallers makkelijker wordt. 

Mochten er vragen zijn over het trainingsschema dan mag dit gestuurd worden naar [email protected] 

Voor nu een fijne zomer gewenst!
Groet TCO HC Haarlem 

Bijlage

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Postadres
p/a Roerdompstraat 20,
2025 CP Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]