header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Geef de stick door; Ellen & Hilde

Nieuws afbeelding 20-5-2021

Ellen en Hilde kregen de stick door van Erwin van der Weijden. Ellen en Hilde zijn de technisch coördinatoren van de jongste jeugd. Maar wie is nou wie?

Wij worden regelmatig door elkaar gehaald. Het is allemaal begonnen bij Alex, die heeft deze verwarring de wereld in geholpen en steeds meer mensen volgden. Daarom luisteren wij tegenwoordig naar allebei de namen. We verbeteren inmiddels niet meer. Dit leidt uiteraard tot grappige situaties; sommige mensen durven ons niet meer bij naam te noemen, verhalen worden tegen de verkeerde verteld (waarbij wij ons natuurlijk afvragen waar het overgaat?) en ook wordt er wel eens gedacht dat wij zussen zijn. Het is daarom tijd voor ons verhaal.

Hoe zijn jullie bij de club gekomen?

Wij zijn beiden begonnen met hockey toen wij 7 jaar oud waren. Ballet was, zeg maar, niet echt ons ding. Met 14 jaar kwamen wij voor het eerst bij elkaar in het team en daarna speelden we elk seizoen samen in de ambitieteams.

Wat doen jullie (precies) binnen de club?

Na de middelbare school zijn we naar de HvA gegaan. Ellen heeft daar de richting sport, management en ondernemen gevolgd en Hilde de ALO (academie voor lichamelijke opvoeding). Gedurende onze opleiding hebben we beide ons diploma voor HT3 (hockey trainer niveau 3) behaald.

Drie jaar geleden zijn wij met de functie technisch coördinator voor de jongste jeugd gestart en in deze periode hebben wij o.a. de leerlijnen van de jongste jeugd vernieuwd. Zo hebben wij het athletic skills model (ASM) toegevoegd. Dit houdt in dat kinderen motorisch breder worden opgeleid, zodat zij beter gaan bewegen. Voor meer informatie kijk op www.athleticskillsmodel.nl Hier zijn wij nog altijd met veel plezier mee bezig.

Wij vinden het erg leuk om met de jongste jeugd bezig te zijn aangezien zij nog erg enthousiast, eerlijk en flexibel zijn. Wij bieden hen graag een goede hockeybasis met de juiste technieken. Vraag ze maar eens waar de smiley zit?

Ellen coacht ook nog de MC1, wat zij een erg leuk team vindt! Hilde helpt soms mee, maar is er vaker bij voor de mentale support én de EHBO.

Wat betekent HC Haarlem voor jullie?

HC Haarlem betekent veel voor ons! Wij zijn hier op de club ‘opgegroeid’ en tegenwoordig wonen wij zo ongeveer op de club. We vinden HC Haarlem een erg leuke familieclub. Veel kennen elkaar of leren elkaar kennen. Wij komen er ook steeds meer achter, wie nou van wie familie is. Op de zondagen is het, normaal gesproken, ook erg gezellig als iedereen blijft hangen. Samen kijken wij graag naar dames en heren 1.

Aan wie geven jullie de stick door?

Wij nomineren Rogier Willems voor de volgende stick. Van kleins af aan, heeft hij ons getraind en ook heeft hij in het verleden Ellen gecoacht. Deze warme man, is al 25 jaar, als trainer aan onze club verbonden. Ook fluit hij bijna elke zaterdag de JD1, dat doet hij goed én sportief, ook voor de tegenstander! Voor ons straalt hij precies uit waar deze club voor staat!

Maar de grootste vraag is uiteraard; wie is nou wie op de foto?

Het verlossende antwoord: Hilde staat links en Ellen staat rechts


 


 

Photo by bamos.concepts