header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Geef de stick door; Erwin van der Weijden

Nieuws afbeelding 20-4-2021

Erwin van der Weijden kreeg de stick door van Frazer Sim

Heb jij vroeger ook zelf gespeeld?

Jazeker, ik ben op mijn 8e gestart met hockeyen bij HC Haarlem en heb tot een aantal jaar terug altijd zelf gespeeld. Eerst in Heren 2 en later in Heren 1.

Wat heb jij allemaal al voor de club gedaan?

Vooral veel gecoacht en training gegeven natuurlijk! Ik ben nu zo’n 10 jaar Technisch Manager van de club. Dit is ooit gestart toen Simon van de Kamer (nu coach Heren 1) en ik tijdens een KNHB trainerscursus een technisch beleidsplan hebben geschreven voor de club. De club zat toen ontzettend in de lift. De uitdaging was om enerzijds de organisatie aan te passen en anderzijds een professionalisatie slag door te voeren. Inmiddels hebben we met hulp van veel mensen flink wat stappen kunnen zetten en zijn we alweer met de uitvoering van een nieuw beleidsplan bezig.

Dit seizoen verloopt natuurlijk anders dan normaal, maar we proberen er met de Technische Commissie toch zo zoveel mogelijk uit te halen en willen er voor de kids toch een mooi jaar van maken. Zo vond ik de extra trainingsdagen tijdens de lockdown echt superleuk; je merkt op die dagen dat er echt een hele leuke sfeer hangt en de kids zich enorm vermaken. We zijn alweer aan het nadenken over nieuwe activiteiten!

Wat betekent HC Haarlem voor jou?

HC Haarlem is mijn club. Ik loop hier van jongs af aan al rond en heb in de vakanties, vele uren op het - toen nog zand - veld gestaan om een balletje te slaan. Veel mensen maken de grap dat ik een bed in het clubhuis heb staan. Of dat zo is, laat ik in het midden, maar dat de club als thuis voelt, kan ik zeker beamen.

We hopen dat gevoel ook aan de jeugd mee te geven, daar werken we in ieder geval hard aan achter de schermen. HC Haarlem biedt de kinderen een omgeving waarin zij zich op veel gebieden kunnen ontwikkelen, waar ze op latere leeftijd profijt van kunnen hebben. Maar ik hoop vooral dat het een vereniging is, waar ze met veel plezier naar toe gaan en zelfvertrouwen opbouwen!

Aan wie geef jij de stick door?

De stick geef ik door aan Ellen van der Klauw en Hilde Pentenga. Ellen en Hilde zijn samen met Mandy Borst, Fendi Jansen en mijzelf het hart van de Technische Commissie. Ellen en Hilde zorgen ervoor dat de jongste jeugd uitdagende training en goede begeleiding krijgen. De laatste tijd zijn ze bezig geweest om ASM (Athletic Skills Model) elementen – oefeningen gericht op de breed motorische ontwikkeling - in de trainingen te verwerken. Zo blijven we ons ontwikkelen!foto by Bamos Concepts