header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Clubnieuws

Nieuwsbrief HC Haarlem - april 2021

Nieuws afbeelding 19-4-2021

Beste HC Haarlemmers,

Afgelopen dinsdag (13-4) is er weer een persconferentie geweest. We hadden allemaal gehoopt op versoepelingen, helaas moeten we er nog een week langer op wachten. De overheid heeft een openingsplan gepresenteerd vanaf 28 april. We hopen van harte dat de versoepelingen na 28 april ook echt plaats gaan vinden. De KNHB heeft aangegeven samen met het NOC*NSF zich te buigen over het openingsplan en zodra er meer bekend is zullen ze dat laten weten.

Als de besmettingen en de ziekenhuisopnames afnemen staan voor het buitensporten de eerste versoepelingen vanaf 11 mei op het programma. We zullen de berichten van de KNHB nauwlettend in de gaten houden en zodra er meer bekend is, zullen we dat direct melden.

Voor nu willen we al onze leden laten weten dat we super trots op jullie zijn. Het is nog steeds geen gemakkelijke tijd. We doen ons best om het voor iedereen naar de zin te maken met alle mogelijkheden binnen de beperkingen. #samenstaanwesterker

Corona-update 16 april 2021 van de KNHB

Tijdens de persconferentie van 13 april heeft de overheid met behulp van een nieuwe routekaart bekend gemaakt de samenleving langzaam weer te willen openen. Een en ander is wel afhankelijk van de besmettingscijfers die daartoe de mogelijkheid moeten bieden.

De overheid gaat hierbij werken met een openingsplan en heeft daarvan de globale opzet gedeeld. In dit plan wordt gelukkig in iedere fase gesproken over het verruimen van de mogelijkheden voor de (buiten)sport. Wat echter niet duidelijk is, is welke versoepeling per fase precies wordt doorgevoerd. Daarnaast lijkt het huidige openingsplan pas in de laatste fase de competities en wedstrijden buiten de eigen vereniging weer mogelijk te maken.

Op onze website geven we een update met betrekking tot de stand van zaken rond de competities van dit seizoen 2020-2021 en gaan we in op de vele verzoeken die we van verenigingen ontvangen over het organiseren van testevents.

Lees verder op de site van de KNHB

Senioren

Alle senioren onder de 27 jaar trainen weer volop en er zijn al een aantal onderlinge wedstrijdjes gehouden. Mocht je met je team ook graag een onderlinge wedstrijd willen spelen, dan is dat op zondag mogelijk. Check vooraf de planning op het veld via [email protected].

De 27+ers kunnen nog steeds in groepjes van max 4 personen op 1,5m trainen. Mocht je nog trainingsideeën nodig hebben, mail dan gerust naar [email protected].

En er kan natuurlijk nog steeds getennist worden!

Vervanging velden 1 en 3 in de zomerperiode 2021

De vervanging van veld 1 door een waterveld is rond, de opdracht is verstrekt. De vervanging neemt 10-12 weken in beslag. Om voor het komende seizoen speelklaar te zijn, hebben wij de gemeente aangegeven dat de aannemer zijn werkzaamheden na Pinksteren (23/24 mei 2021) al mag starten. Dit kan van invloed zijn op de onderlinge wedstijden die momenteel voor de jeugd worden georganiseerd, of voor het schema van de trainingen van de complete seniorenteams die we hopelijk nog voor de zomer mogen hervatten.

Ook aan veld 3 staat onderhoud gepland, de toplaag wordt vervangen. Dit duurt 4-6 weken. Deze werkzaamheden starten pas na 3 juli 2021, om zo een eventuele herstart van de competitie op te kunnen vangen. Veld 3 kan dan niet voor eventuele zomeractiviteiten worden ingezet.

We wachten nog op de definitieve planning van de aannemer, maar zodra we wat weten informeren we jullie direct. Heb je vragen of zorgen over voorgenoemde werkzaamheden? Stuur dan een email naar [email protected]. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Acties tweede waterveld

Ondanks dat de opdracht al gegeven is, zijn we er financieel nog niet helemaal. De huidige stand van voor het 2e waterveld is € 7.048,00 dankzij de verschillende acties van o.a. Dames A, de trainingsdagen, de Carwash actie, de vrijwillige tikkies, de Clinic door H1 en D1 en de storting van HA en H1. Maar we sparen door! Momenteel loopt er een Waterpakket actie met leuke HC Haarlem items, te bestellen via deze link. Heb jij leuke ideeën, dan zijn deze meer dan welkom. Mail ze naar [email protected].

Natuurlijk is een vrijwillige donatie altijd mogelijk, alle kleine beetjes helpen.

Beleidsplan 2021-2026

Eén van de doelen die het bestuur, in het nieuwe beleidsplan, heeft gesteld is het verder professionaliseren van het technische beleid voor zowel de breedte- als de selectieteams.

De functie bestuurslid Technische Commissie wordt gesplitst in Bestuurslid Breedte Hockey en Bestuurslid Top Hockey.

Onder beide bestuursleden vallen zowel de jeugd als de senioren/trimmers.

Marijn Does neemt de taak van bestuurslid Top Hockey voor zijn rekening. Joost Moerkerk (op dit moment wedstrijdsecretaris ABCD-jeugd) wordt bestuurslid Breedte Hockey. Door de bestuursfunctie wissel van Martijn Does is de bestuursfunctie Wedstrijdcommissie vacant. We zijn dus naarstig op zoek! Wie wil ons in het bestuur komen versterken? Martijn kan je alles over de functie vertellen, schroom niet en mail voor een afspraak. De koffie/ thee staat klaar: [email protected]

Vrijwilligers gezocht

Onze Toppers Desireeen Myrtille leggen aan het einde van het seizoen hun werkzaamheden voor de Contributie en Ledenadministratie neer. Wie vindt het leuk om iets te betekenen voor de club, nieuwe mensen te leren kennen en kan je er tijd voor vrij maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Graag vertellen we je meer over één van beide functies onder het genot van een kop koffie/thee. Margot (penningmeester) [email protected], Myrtille [email protected] of Desiree [email protected]

Net als heel veel verenigingen hebben we naast deze functies nog meer vrijwilligers nodig, ga naar onze websiteen wellicht zit er een leuke functie voor je bij?

Domus Plus en Skaeve Huse

Zoals wellicht al in de krant gelezen, heeft de gemeente de twee locaties bekend gemaakt voor de huizen van Domus Plus en Skaeve Huse. De gemeente heeft besloten om 6 Skaeve Huse huisjes neer te zetten aan de Vergierdeweg. Tijdens de raadsvergadering van 31 maart heeft de raad , de wethouder opdracht gegeven nogmaals de voorgestelde locatie in de Waarderpolder te onderzoeken. Hiermee heeft de wethouder ingestemd. Echter is deze week besloten dat de Waarderpolder geen optie is. Op 22 april neemt de raad een definitief besluit.

https://www.haarlem.nl/nieuws/locatiekeuze-voor-domus-plus-en-skaeve-huse/

Meivakantie

Volgende week is het meivakantie, maar trainen we nog wel met de Jongste Jeugd door. Op woensdag spelen we Koningsspelletjes en op vrijdag doen we diverse partijvormen.Op woensdag en vrijdag zijn er blokken van 16:00-17:00 uur voor de F- en 6E-jeugd en van 17:00-18:00 uur voor de 8E-jeugd. De ABCD-jeugd heeft geen training. De senioren en trimmers kunnen blijven trainen indien gewenst.

De Benjamins en Funkey’s hebben komende zondag hun laatste training voor de meivakantie en daarna op zondag 30 mei weer.

 

Club van het Jaar verkiezing

And last but not least… we zijn genomineerd als Club van het Jaar! Onze club maakt daarmee kans op de titel in de gemeente Haarlem, de provincie Noord Holland en misschien wel de landelijke titel. Tot 24 mei a.s. kan er gestemd worden via deze link. Stem jij mee?

We moeten nog even volhouden, maar we blijven hopen en hebben vertrouwen dat we elkaar zo snel mogelijk weer op de hockeyclub kunnen ontmoeten.

Met sportieve groet,

Het Bestuur

 

 

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]