header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Geef de stick door; Desiree Peetoom

Nieuws afbeelding 21-1-2021

 

Desiree, vertel eens iets over jezelf:

Ik ben Desiree Peetoom 48 jaar oud, heb een vriendin én een zoon van 17 jaar.

Vier dagen in de week werk ik bij een bedrijf dat goederen importeert en verkoopt aan o.a. Action en Hema. Mijn vriendin en ik wandelen heel graag en vinden het heel gezellig om samen te koken voor onze kinderen. Na deze corona periode vinden we het ook weer heel leuk om met onze vriendinnen en vrienden te borrelen en te stappen. Kortom, het leven te vieren!

 

Wanneer en waarom ben je actief geworden bij de club?

Op ongeveer 21 jarige leeftijd ben ik lid geworden van HC Haarlem. Mijn eerste hockey ervaring heb ik opgedaan op een toernooi. Het toernooi was hartstikke leuk en gezellig. Slapen in een tentje, tot laat feesten in het clubhuis en met een kater de volgende dag het veld weer op. Iedere hockeyer kent dit wel. De meeste mensen, die ik op dat toernooi heb leren kennen, zie ik nog steeds plus een aantal reken ik tot mijn vrienden- en kennissenkring.

 

Na dit befaamde toernooi ben ik begonnen met hockeyen bij dames 5, nog in de tijd van de bruine rok. Toen de keeper van dat team er mee ging stoppen, heb ik de helm en de lederen legguards overgenomen. Keepen ging mij veel beter af dan veldspelen en ben er nooit meer mee gestopt.

 

Op het toernooi werd ik ook meteen gevraagd om bij de toernooi- en evenementen commissie te komen, dat leek me wel wat. In alle jaren dat ik lid ben, heb ik altijd wel iets gedaan voor de club. Na de events, de wedstrijdtafel en de redactie van het clubblad. Eerst deden we dat nog fysiek vanuit het clubhuis met de printer, maar later kon het ook vanuit huis en werd het verzonden via e-mail.

 

Toen het clubblad ophield te bestaan, inmiddels ingehaald door de website en de app, ben ik begonnen met het innen van de contributies. Nu weet iedereen, die mij niet kent, meteen wie het gezicht is achter de jaarlijkse facturen. Inmiddels doe ik dit al zo’n jaar of 10 met hart en ziel.

 

Wat is HC Haarlem voor jou?

Een zondag naar de hockeyclub gaan, voelt als thuis komen. Ik ben de vaste keeper van "veterinnen” A, een heel leuk, groot en hecht team. We delen al jaren lief en leed met elkaar. Dat doen we het liefst tijdens de derde helft. Als we thuis spelen, heeft bij toerbeurt iemand als taak, het verzorgen van iets lekkers of een lunch. We praten en borrelen dan niet alleen met elkaar, maar ook met de tegenstander. Vaak blijven we met een aantal dames "hangen” om gezamenlijk nog een andere wedstrijd te kijken.

 

HC Haarlem is een echte familie club. Op zondag spelen de vaders en de moeders. Zij nemen vaak hun kinderen mee. De ouders, die zelf niet spelen, letten dan op de kinderen. De kinderen spelen en hockeyen dan vanzelf met elkaar en als ze oud genoeg zijn, gaat deze nieuwe generatie hockeyen. En dit gaat al jaren zo!

 

Aan wie geef jij de stick door en waarom?

Ik geef de stick door aan Myrtille Koerselman. Al jarenlang is zij verantwoordelijk voor de ledenadministratie voor HC Haarlem. Dit doet zij zeer gedreven en punctueel. Omdat ze zelf geen actief spelend lid is, is ze wellicht niet zo bekend bij het grote publiek. Maar ik vind dat zij enorm veel respect verdient met al het werk, dat zij verzet voor de club. Dat mag best wel eens "gezien” worden.


(En deze maand "in de bonus”) Aan wie geef ik het stokje door?

Na 10 jaar de contributie zaken met veel plezier te hebben gedaan, ben ik op zoek naar iemand, die graag dit stokje van mij zou willen over nemen. Het gaat om het versturen van onze jaarlijkse contributie facturen en het beantwoorden van vragen hierover. Dit alles wordt gedaan met digitale ondersteuning van Club Collect.

 

Ben je nieuwsgierig geworden of ken je iemand die dit graag zou willen oppakken, stuur dan een mailtje aan mij; [email protected] Ook voor aanvullende vragen over de werkzaamheden mag je mij natuurlijk altijd een mail sturen.

 


 

Wil je ook graag iets doen voor onze mooie club, neem dan contact op met [email protected]

Wil je ook een bijzonder persoon opgeven, neem dan contact op met [email protected] o.v.v. geef de stick door!

#geefdestickdoor #hchaarlem #hockey

Foto door BAMOS concepts