header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Geef de stick door; Yvonne de Waal Malefijt

Nieuws afbeelding 17-12-2020

Geef de stick door;

5 vragen aan Yvonne de Waal Malefijt

Wie zorgt ervoor dat de velden er altijd keurig bij liggen en wie speelt al een eeuwigheid bij onze club? Wie regelt de administratie of wie zijn onze ereleden? Wie plant de wedstrijden en regelt de trainingen? Wie zijn die scheidsrechters en wie staat voor dag en dauw achter de bar....

Deze nieuwe vaste rubriek laat je kennis maken met onze vrijwilligers, bestuur en bijzondere leden. Voorzitter Raymond Daniëls gaf de stick door aan Yvonne de Waal Malefijt.

Yvonne, vertel eens iets over jezelf

Ik ben Yvonne de Waal Malefijt-Thijssen en ben 65 jaar. Sinds december 2015 woon ik weer in Haarlem (na 36 jaar in Spaarndam gewoond te hebben) op de Vondelweg en ben nog steeds sleuteladres van de club. Mijn man Rob (lid van verdienste van de club) ken ik via de hockeyclub. Rob en ik hebben samen 2 kinderen: een zoon van 36, een dochter van 32 én sinds 1,5 jaar een kleinkind.

Naast hockeyen op zondag bij Dames veteranen A (tot 2 jaar geleden 2x per week op dinsdag en zondag), wandel ik veel in en rondom Haarlem. Verder pas ik 1x per week op onze kleinzoon.

Wanneer en waarom ben je actief geworden bij de club?

Na veel omzwervingen in het buitenland en Nederland vanwege het werk van mijn vader (lid van verdienste van de club), belandden wij in 1972 in Haarlem, op de Vondelweg t.o. Hockeyclub Haarlem. Zo heet de hockeyclub sinds 1972.

HC Haarlem was direct 6 leden rijker: mijn ouders (allebei fanatiek hockeyers) en mijn drie zusjes en ik. Sinds september 1972 ben ik lid van onze club en ook al actief als vrijwilliger: het begon met bardiensten, elke maandagavond het clubblad typen, schoonmaken op maandagavond samen met je team en met elkaar het clubblad inleggen. Verder ben ik 31 jaar wedstrijdsecretaris senioren geweest, 6 jaar secretaris, zat ik in de toernooicommissie, was coach van het team van mijn dochter, was lid van de kledingcommissie en barcommissie, was scheidsrechter, was sleutel- en alarmadres en deed nog veel meer hand- en spandiensten.

Van lid van verdienste ben ik een paar jaar geleden, tot mijn grote verrassing, benoemd tot erelid.

Wat is een echt HC Haarlem-hart?

Een echt HC Haarlem-hart heb je, als je je op enigerlei manier inzet voor onze geweldige club. De één heeft wat meer tijd dan de ander, maar samen moeten we ervoor zorgen dat we de geweldige gezellige familieclub blijven, die we nu zijn.

Hoe omschrijf je HC Haarlem door de jaren heen? Wat heeft HC Haarlem wel en de omliggende clubs niet?

HC Haarlem heb ik als kleine club van zo’n 300 leden uit zien groeien tot het aantal van nu, zo’n 1.100. Ik vind HC Haarlem een gezellige club, die vrij toegankelijk is voor jong en oud, talentvol of niet. Dát maakt onze club voor mij tot een topclub, waar ik al jarenlang met veel plezier vrijwilliger ben.

Aan wie geef jij de stick door en waarom?

De stick geef ik door aan Desirée Peetoom. Zij is al jarenlang de drijvende kracht achter het verzorgen van de inning van de contributies en alles wat daarbij hoort. Ook was zij één van de ouders, die vele zaterdagen achter de wedstrijdtafel zat en is ze een enthousiaste ouder van Julian, die ook bij HC Haarlem speelt.

Wil je ook graag iets doen voor onze mooie club, neem dan contact op met [email protected]

Wil je ook een bijzonder persoon opgeven, neem dan contact op met [email protected] o.v.v. geef de stick door!

#geefdestickdoor #hchaarlem #hockey

 

Foto door BAMOS concepts