header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Clubnieuws

#samensterker, bericht van de voorzitter!

Nieuws afbeelding 17-11-2020

#samensterker

Eind augustus schreef ik een berichtje om jullie allemaal een fijn seizoen te wensen. We zijn nu ruim twee maanden verder en de wereld ziet er toch weer heel anders uit. De besmettingen zijn nog niet onder controle, de competitie ligt stil en het georganiseerd buiten sporten voor volwassenen is erg uitdagend.

Het zijn en blijven bijzondere tijden. Ik zie dat iedereen binnen de vereniging, ondanks alle beperkingen, keihard zijn/haar best doet om er samen voor te zorgen dat wij veilig kunnen hockeyen. Dit kunnen wij alleen samen bereiken, want zoals de sport ons heeft geleerd, is dat we na een tegenslag weer moeten opstaan en als team samen moeten strijden, want samen zijn we sterker. De KNHB heeft een film gemaakt om ons allemaal een hart onder de riem te steken. Je kunt hier de video bekijken, maar uiteraard ook via onze social media kanalen.

Onderlinge competitie

De jeugd speelt nu ieder weekend, onderling een soort mini competitie tegen elkaar. Ik zie en hoor hier veel positieve reacties op en merk thuis ook dat dit zeer gewaardeerd wordt. Ik wil alle vrijwilligers en ouders bedanken voor hun inzet om dit mogelijk te maken!

Donkere dagen, licht aan

Eind oktober is de wintertijd ingegaan en worden de dagen korter. Dit betekent dat het ’s avonds al vroeg donker is. Begin november hebben we via social media opgeroepen om op de fiets de verlichting aan te zetten als je op de fiets van en naar de hockeyclub rijdt of ergens anders fietst. Wij wonen zelf aan de Rijksstraatweg en ik zie dat dit nog lang niet altijd gebeurd… Probeer de kinderen het belang van verlichting te laten inzien. Vooral op de Vergierdeweg is het echt heel donker!

Sinterklaas is weer in het land

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer in Nederland aangekomen! Normaliter vereert de Sint met zijn (hockey)Pieten ons met een bezoekje, maar zoals jullie hebben kunnen zien werk de Goedheiligman dit jaar, zoals zovelen, thuis en zal helaas niet in persoon langskomen. Wel kunnen de Funkeys, Benjamins en F-jes hun schoen zetten bij de schoorsteen pal achter de ingang van het clubhuis. De schoentjes zullen gevuld worden en we wensen iedereen veel plezier.

De zaal in

Helaas zijn de zaalcompetitie en midwintercompetitie afgelast, maar wij zijn van mening dat de wintermaanden perfect zijn om de techniek in de zaal bij te schaven. Daarom kiezen we ervoor om toch zaaltrainingen aan te bieden, in de Kennemer Sporthal die coronaproof is ingericht. Zo blijven de teams onderling met elkaar verbonden en blijft de conditie op peil. Leden kiezen zelf of ze mee willen doen aan de zaaltrainingen en we respecteren iedereen zijn/haar keuze hierin. Op 12, 13 en 19 december organiseren we een intern zaaltoernooi, houd de mail in de gaten voor meer informatie.

Domus Plus en Skaeve Huse

Eind oktober hebben wij van de gemeente Haarlem bericht ontvangen over Domus Plus en Skaeve Huse, die eventueel bij de vereniging in de buurt gerealiseerd gaan worden. Er zijn ook veel (ouders van) leden die deze informatie naar ons hebben doorgestuurd, waarvoor dank.

Wat zijn Domus Plus en Skaeve Huse?

Domus Plus is een beschermde woonvorm waar 24 mensen wonen met een verslaving, psychosociale of psychiatrische problematiek, en vaak ook een verstandelijke beperking. Deze mensen verblijven nu op straat of in de bestaande voorzieningen, die onvoldoende in staat zijn de noodzakelijk zorg te bieden. In een Domus Plus krijgen de bewoners langdurige ondersteuning en dagbesteding. Er is 24 uur per dag intensieve begeleiding en toezicht aanwezig. Skaeve Huse zijn kleine, eenvoudige woningen voor mensen die zich niet kunnen aanpassen aan het leven in een normale woonwijk en daar veel overlast veroorzaken. Bij Skaeve Huse is sprake van beperkte begeleiding, met name gericht op beheer en handhaving.

Mogelijke locatie

Er zijn door de gemeente vier locaties geschikt geacht. Een van die locaties is in de buurt van de vereniging. Het gaat om de monumentale boerderij Noord Akendam aan de Vergierdeweg 452/454.


 

Wat vindt HC Haarlem hier nu van?

Het is een lastig onderwerp. Aan de ene kant is het goed dat er binnen de gemeente onderdak gezocht en gevonden wordt om deze projecten te huisvesten. Aan de andere kant is er al vrij veel overlast op het parkeerterrein (en laat de handhaving te wensen over) en fietsen er iedere dag tientallen (honderden) kinderen over de Vergierdeweg van en naar de vereniging.

Bijeenkomsten met de gemeente Haarlem

9 november jl. is een online bijeenkomst geweest voor alle belangstellenden over de vier locaties. Er is verteld hoe omgegaan wordt met aspecten rondom veiligheid en handhaving en wat de ervaringen in andere steden zijn met een dergelijke locatie. Tijdens de bijeenkomst zijn er ook een aantal algemene vragen beantwoord. Er worden nu bijeenkomsten gepland per mogelijke locatie met belanghebbenden, zoals omwonenden, wijkraden en sportverenigingen. Wij zijn uitgenodigd om 24 november a.s. een bijeenkomst in het Patronaat bij te wonen en kunnen we met de gemeente in discussie. Belangstellenden kunnen deze bijeenkomst online bijwonen.

Hoe verder?

Zoals de planning er nu uitziet, neemt de gemeenteraad in maart 2021 een besluit waar de Domus Plus en de Skaeve Huse gebouwd gaan worden. Informatie is te vinden opwww.haarlem.nl/opvang.

We houden jullie op de hoogte en schroom in de tussentijd niet om ons een berichtje te sturen wanneer jullie iets van het hart moet. 

Tot slot

Ik weet het, een beetje een lang bericht, maar er is ook veel gebeurd en er staat ook nog heel wat te gebeuren.

Stay safe, let een beetje op elkaar en nogmaals bedankt voor jullie betrokkenheid!

 

Groet,

Raymond

Voorzitter HC Haarlem

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]