header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

Even voorstellen....

Nieuws afbeelding 2-6-2020

 

Even voorstellen…….

Als bestuur van Hc Haarlem willen we graag zichtbaar zijn. Middels dit bericht stellen wij ons aan jullie voor:


Raymond Daniels, Voorzitter HC Haarlem

Ik ben Raymond Daniëls - bijna 40 jaar oud. Ik ben een echte Mug, woon al mijn hele leven in Haarlem, sinds 6 jaar in Haarlem Noord met mijn vrouw en 2 zoons van 8 en 3 jaar oud.

Sinds 2001 spelend lid van HC Haarlem, waar ik sindsdien met veel plezier in diverse teams speel, momenteel in Veteranen A en een heel deel van mijn vriendenkring heb opgebouwd. Ook mijn vrouw en oudste zoon hockeyen bij de club. De jongste kan niet wachten! In het werkende leven ben ik Projectleider in de Wegenbouw.

In het bestuur vervul ik sinds 2016 het voorzitterschap. Ik geloof dat een club alleen kan bestaan bij de gratie van zijn/haar leden. Bij de inzet van betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Na in de voorgaande jaren veel gebruik te hebben gemaakt van alle faciliteiten en zitting te hebben gehad in de barcommissie, kas controlecommissie als wel het Stichtingsbestuur, wilde ik graag meer voor de club betekenen.

Mijn ambitie is dat de club langdurig kan blijven voortbestaan en ik gun mijn kinderen en die van anderen, dat zij over 15 jaar ook nog bij de club kunnen hockeyen. Een club waarbij zowel tophockey als breedte hockey ofwel prestatie en plezier hand in hand gaan. Het clubgevoel is iets heel moois en waardevols, waarbij ik hoop dat zij dat ook mogen beleven. In een tijd waarbij wij als volwassenen geleefd worden en waarbij iedereen een druk leven lijkt te leiden, hoop ik te laten zien dat we met elkaar en inzet van velen een prachtige sportieve en warme plek kunnen bieden aan junioren, senioren en veteranen om met elkaar te hockeyen en te ontspannen.

Energie krijg ik van spinnen, racefietsen maar zeker ook op zondag met ons (vrienden) team veteranen A te hockeyen en daarna te genieten van een gezellige derde helft, vaak aangevuld met de dames en kinderen. Opladen doe ik ook op vakantie met mijn gezin, even weg samen.

Tot ziens op onze mooie club HC Haarlem, dat bent u ook zelf!


Debbie Raasveld-ten Klei, Secretaris

Ik ben Debbie Raasveld-ten Klei, geboren en getogen in Purmerend. Sinds 2000 woon ik met veel plezier, samen met Maurice, Gijs (JB2) en Maud (MD2) in Haarlem. In 2012 is Gijs gestart bij HC Haarlem (Benjamins), waarna Maurice (trimmers) en een aantal jaar later Maud volgden.

Op een gegeven moment was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en leek het me leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Daarbij leek het me als niet hockeyende ouder leuk om iets voor de club doen. En werd ik, in 2017 ‘coördinator planning’. Van het één kwam het ander en ineens was ik secretaris van het bestuur (2018). In het dagelijks leven ben ik orderbegeleider op de afdeling Digitale Presentatie Middelen bij een grote schoolleverancier.

Naast de secretariële werkzaamheden, verdienen de communicatie en de vrijwilligers een punt van aandacht waar ik me graag mee bezig wil houden. Ik hoop hiermee een bijdrage te leveren aan het vergroten van de betrokkenheid binnen de club. We zijn als vereniging volledig afhankelijk van vrijwilligers en vele handen maken tenslotte licht werk. Samen maken we HC Haarlem!

Naast de hockeyactiviteiten, vind ik het erg leuk om te lezen, met familie en/of vrienden lekker te eten met een goed glas wijn 😊, te skiën en samen met het gezin de wereld ontdekken.

Tot ziens op de club!


Margot Boot, Penningmeester

Ik ben Margot Boot. Ik ben 43 jaar en heb twee hockeyende kinderen, Floortje (MB1) en Olivier (JD1). Ik kom uit een sportief gezin, waarin mijn vader penningmeester was van de tennisvereniging en mijn moeder lid van de jeugdcommissie. Van jongs af aan heb ik gezien hoe leuk het is om iets voor je club te doen.

In het dagelijks leven run ik een belastingadvies & administratiekantoor.

Vanuit mijn administratieve achtergrond is de link met penningmeester snel gelegd.

Mijn ambitie binnen het bestuur is om een financieel gezonde hockeyclub neer te zetten. Daarbij vind ik het belangrijk om draagvlak te creëren voor de keuzes die wij als bestuur maken.

Er is natuurlijk niets leuker dan naar een mooie hockeywedstrijd van de kinderen kijken. Het liefst in het zonnetje…


Vincent Hoogeland, bestuurslid Beheer

Ik ben Vincent Hoogeland, 35 jaar en woon met mijn vrouw en 2 kinderen (8 en 6) in Haarlem. Al vanaf mijn 7eben ik lid van deze vereniging, met heel veel plezier. Als speler op diverse niveaus, als trainer van de Jongste Jeugd tot Veteranen en Veterinnen, als coach van diverse jeugdteams. En nu zelf veteraan.

De vereniging was zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven, ik wilde daarom graag wat terug doen en ben in de bestuursfunctie Beheer gestapt. Met name de staat van het pand, de veiligheid op het complex en de aanleg van nieuwe velden is daarvan onderdeel.

Gelukkig is er nog een leven naast hockey. Ik geniet er enorm van om mijn kinderen aan te moedigen bij al hun hobby’s, maar ben ook weer blij als dat er zaterdagmiddag weer op zit. Dan is het tijd voor mijn eigen hobby. Koken, lang tafelen, gezelligheid en dat zondagochtend nabespreken met mijn teamgenoten.


Martijn Does, bestuurslid Wedstrijdcommissie

Mijn naam is Martijn Does, 34 jaar oud, en sinds vele jaren al lid van de hockeyclub. Na in mijn jeugd bij buurtclub HBS te hebben gespeeld, heb ik de overstap gemaakt naar Haarlem heren 1. Bijna 10 jaar heb ik in heren 1 gespeeld en tussen het hockeyen door heb ik mij ingezet voor de hockeyclub met het doen van vrijwilligerstaken. Nu speel ik in Haarlem heren 2 met een gemixte groep van jongeren en oud-heren 1 spelers. Mijn vrouw hockeyt ook bij de club en zet zich met plezier in voor de Barcommissie.

In de Evenementencommissie was ik voorzitter en hebben we vele events voor de hockeyclub georganiseerd. Daarnaast heb ik nog een aantal jaar vrijwilligerswerk gedaan als technisch coördinator van de senioren en heb ik training gegeven en gecoacht.

Vanaf september 2016 vervul ik de bestuursfunctie Wedstrijdcommissie. Deze functie vervul ik met veel plezier samen met mijn vele collega vrijwilligers. Het vrijwiligerswerk is gevarieerd en in deze functie heb ik bovendien contact met een hoop mensen wat mij aanspreekt.

Ik vind het belangrijk om zaken gezamenlijk op te pakken. Niet voor niets geeft collega Raymond aan: "Hc Haarlem, dat ben jezelf!”

Eén van mijn eerste taken was om zoveel als mogelijk nieuwe, goede vrijwiligers te werven voor de Wedstrijdcommissie. Ik ben trots op de bereidwilligheid van en samenwerking met mijn collega vrijwiligers. De collega’s bestaan veelal uit ouders van jeugdleden. De club kan niet zonder hen!

Binnen de Wedstrijdcommissie is het onze taak om de hockeyclub zo goed als mogelijk te faciliteren. En dat doen we graag.

Wij verzorgen de organisatie van de competitiewedstrijden, wedstrijdsecretariaat, scheidsrechters & opleidingen, zaalhockey en tuchtzaken. Tevens hebben wij geregeld contact met onze samenwerkingspartners van de KNHB, gemeente Haarlem en Sport, Recreatie en Onderwijsvoorzieningen (SRO).

Tijdens het voorstellen wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken dat we nog steeds op zoek zijn naar nieuwe, enthousiaste en goede vrijwilligers. Ben je hierin geïnteresseerd en/of wil je meer informatie, neem dan contact met mij op via [email protected].

Tot op de hockeyclub!

Met vriendelijke en sportieve groet,

Martijn Does


Alex Been, bestuurslid Technische Commissie

Ik ben Alex Been, 32 jaar en woon in Haarlem-Noord. En werk in de civiele techniek als werkvoorbereider openbare ruimte.

Op mijn 7kwam ik in aanraking met hockey via een gym les waar HC Haarlem een clinic gaf. Ik was meteen verliefd en mijn ouders hebben niet veel moeite hoeven doen om mij naar hockey te brengen. Van hockey halen was lastiger omdat ik graag, bleef hangen na de wedstrijd en trainingen. Vanaf mijn 18ben ik dan ook diverse teams gaan coachen en trainen om mijn passie voor hockey over te brengen.

Vanaf dat moment ben ik ook betrokken bij diverse vrijwilligers functies binnen de club zo heb ik de zaterdag scheidsrechter planning gedaan, in de barcommissie gezeten en ben ik vanaf 2015 bij het bestuur actief. Eerst in de functie als facilitair bestuurslid en nu als technisch bestuurslid.

Als technisch bestuurslid vervul ik taken die betrekking hebben op het inhoudelijke hockey. Dit gebeurt veel met de onderliggende commissies en de technisch manager. Als technisch bestuurslid draag ik er zorg voor dat we op recreatief en prestatie een goed aanbod kunnen doen voor al onze leden.

Naast mijn vrijwilligersfunctie voor de vereniging ben ik bondsscheidsrechter voor de KNHB, zo fluit ik momenteel de landelijke A jeugd op zaterdag en de 1klasse Senioren op zondag. Als ik daarnaast nog ergens tijd over heb ben ik op de golfbaan te vinden waar ik al mijn sociale activiteiten probeer te ontvluchten en mijn ontspanning probeer te vinden.

Mocht je interesse hebben om de Technische commissie te versterken of gewoon over hockey willen praten dan kan je altijd aanschieten op onze vereniging onder het genot van een drankje….als dat straks weer mag….

Vanwege de Corona, konden we geen gezamenlijke foto maken dus die houden jullie nog van ons tegoed.


Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]