header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Clubnieuws

Corona update vanuit het bestuur

Nieuws afbeelding 7-4-2020

Beste leden en ouders/verzorgers van jeugdleden,

 

Het is een bijzondere tijd. Helaas kan niemand voorspellen hoe lang deze situatie nog gaat duren. We hopen dat met de ingestelde maatregelen en de goede zorg die we in Nederland hebben dat we het virus snel onder controle krijgen. Ook hopen we dat zodra het mogelijk is, we de draad van ons verenigingsleven weer op kunnen pakken en dat we jullie allemaal weer op het hockeyveld zien. Het is namelijk erg leeg in en rondom het clubhuis. We missen de bedrijvigheid op het terrein, zeker nu het mooi weer is.

Daar de maatregelen in ieder geval nog tot 28 april duren, kunnen we ons voorstellen dat er vragen zijn over het verdere verloop van het hockeyseizoen. Via dit bericht hopen we een aantal vragen te kunnen beantwoorden.

 

Kunnen we nog trainen en competitie spelen?

Hier kunnen we helaas nog niets over zeggen. We volgen de richtlijnen van de RIVM, de overheid en de KNHB. Op dit moment blijven alle sportcomplexen, in ieder geval, tot 28 april a.s. gesloten. We verwachten dat daarna de maatregelen niet direct volledig versoepeld worden. Maar zodra het HC Haarlem complex weer toegankelijk is, zullen we de mogelijkheden bekijken of en hoe we de trainingen kunnen hervatten.

De KNHB is bezig met het uitwerken van een aantal scenario’s m.b.t. de competitie maar of dit doorgang kan vinden is natuurlijk afhankelijk van de genomen maatregelen.

 

Hoe zit het met mijn contributiegeld nu ik niet kan trainen / wedstrijden kan spelen?

De contributiegelden zijn verreweg het grootste deel (ruim 75 %) van inkomsten voor de vereniging. Van deze inkomsten worden bijvoorbeeld de hypotheek, de huur van de velden, de bijdrage aan de KNHB en het loon van de trainers betaald. Dit zijn kosten die wij maken om de vereniging draaiende te houden.

 

Als de contributiegelden voor een deel wegvallen zal het zeer moeilijk worden om de begroting van het seizoen 2019 - 2020 rond te krijgen. Ook omdat we nu geen inkomsten uit de bar krijgen.

 

Uiteraard zijn wij met het Rijk, de gemeente en de KNHB in gesprek om te kijken of er mogelijkheden zijn om de kosten te verminderen. Denk hierbij aan:

·Tijdelijk geen huur voor (geen) gebruik van de velden

·Noodfonds vanuit NOC*NSF

·Regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS)

·Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW)

 

Voor ons is dit ook een heel bijzondere situatie en wij vragen jullie dan ook om te kijken naar de continuïteit van de vereniging. Als jullie nog ideeën hebben om iets bij te dragen horen wij dat graag.

 

Samen kunnen we ervoor zorgen dat we hier doorheen komen. HC Haarlem ben je tenslotte zelf!

 

Hoe staat het met de geplande evenementen?

Zodra we weer mogen hockeyen, hopen we ook een aantal evenementen doorgang te laten vinden. Maar wat hierin mogelijk is, kunnen we pas zeggen op het moment dat meer bekend is over wat wel en niet mag.

 

Laten we hopen dat we snel weer het veld op mogen. Maar belangrijker is dat iedereen deze tijd in goede gezondheid doorkomt!

 

Sportieve groeten,

 

Het Bestuur

HC Haarlem

 

 

Mocht je nog andere vragen hebben, stel ze dan gerust via [email protected]

 

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]