header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Algemeen

GEZOCHT: Leden voor het projectteam 2e Waterveld!

Nieuws afbeelding 3-9-2019

Update vervanging veld 1

 

Eindelijk staat ons hockeyveld 1 in de vervangingsplannen van de gemeente Haarlem. Op de vorige ALV bleek de voorkeur uit te gaan naar een watervariant. Met dat standpunt zijn wij in gesprek gegaan met de gemeente. In dit bericht geven we een update en doen we een oproep.

 

De aanleg van een waterveld blijkt vooralsnog financieel onhaalbaar

In de vervangingsplannen van de gemeente wordt namelijk uitgegaan van een met zand ingestrooid veld, waarbij tegen meerkosten een watervariant kan worden aangelegd. Uit de eerste kostenraming van SRO blijkt een bijdrage van 180k nodig. Bij de aanleg van ons hoofdveld was destijds ´slechts´ een bijdrage van 58k nodig. Dit grote verschil is te verklaren door de onderlaag die nog niet is afgeschreven, maar voor een waterveld wel vervangen moet worden.

 

Wij hebben de gemeente verzocht een extra investering te vragen aan haar raad

Met als reden dat een waterveld de basis is van het moderne hockey. Het is sneller, veiliger en door de betere veerkracht veel beter voor gewrichten en ledematen. Om ons heen zien we het aantal watervelden dan ook fors toenemen en willen daarin niet achterblijven. Daarnaast willen wij natuurlijk graag tegemoetkomen aan de door jullie uitgesproken voorkeur.

 

Wie wil er in ons 2ewaterveld projectteam om dit van de grond te krijgen?

Want met alleen onze brief aan de gemeente gaan wij het niet redden, is de verwachting. We moeten op zoek naar sponsoren of fondsen om de aanleg mogelijk te maken. We zijn dan ook naarstig op zoek naar een aantal (ouders/verzorgers van) leden, die met ons mee willen denken om het grootste financiële gat te dichten. Denk jij wat te kunnen betekenen, of wil je wat meer weten?

 

Neem dan contact op met Vincent Hoogeland via [email protected] of bel/app met 06-53243044