header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Clubnieuws

Regenboogband voor aanvoerders Dames 1 en Heren 1

Nieuws afbeelding 8-10-2018

De aanvoerders van Dames 1 en Heren 1 zullen komend weekend (13 en 14 oktober) de aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog dragen. We ondersteunen hiermee de initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die donderdag 11 oktober plaatsvindt. Een dag waarop de LHBT-gemeenschap wordt gestimuleerd om openlijk over seksuele geaardheid te praten.

Vorig jaar hebben de aanvoerders van alle Hoofdklasse verenigingen deze regenboogaanvoerdersband gedragen. Op eigen initiatief heeft onze Heren 1 hier ook aan meegedaan. Dit was zo’n succes dat de KNHB dit jaar de oproep doet aan alle aanvoerders van de Dames 1 en Heren 1 teams om in de regenboogkleuren te spelen. Zo steunen we gezamenlijk alle hockeyers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en anderen binnen de sport die worstelen met hun identiteit. Bovendien maken we zo duidelijk dat diversiteit bespreekbaar moet zijn. 

De regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Hockey wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht. Kortom, hockey voor iedereen.

Blankenstein
De actie is een initiatief van de spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation, een stichting vernoemd naar de homoseksuele oud-scheidsrechter die de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de sport wil bevorderen
.

#AllTogetherChallenge

Gerelateerde nieuwsberichten

Ook tweede weekend Blauwe kaart een succes

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]