header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
 
Arbitrage

Spelregel wijziging: sticks komend seizoen ook toegestaan bij ABCD-teams

Nieuws afbeelding 13-7-2018
Sticks komend seizoen ook toegestaan bij ABCD-teams
Tot en met afgelopen seizoen was sticks alleen toegestaan bij de senioren en veteranen, niet bij de junioren. Nu mag dit ook in alle ABCD-categorie├źn.

De KNHB was van mening dat deze regel bij het jeugdhockey tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden. Inmiddels zijn er goede ervaringen opgedaan bij de senioren. Daarom wijzigt de KNHB haar standpunt over sticks met ingang van het nieuwe seizoen. 

Ook junioren mogen vanaf seizoen 2018-2019 de bal dus boven de schouder met de stick spelen. De KNHB heeft de verwachting dat deze aanpassing het aanleren van het technisch goed ontvangen van de hoge bal stimuleert, zoals dat ook bij de seniorenteams is gebeurd. De regelwijziging maakt tenslotte ook dat de regels bij de junioren aansluiten op het internationale spelreglement. Op de trainingen zullen jullie hier aankomend seizoen extra aandacht voor krijgen en wordt dit element goed geoefend door zowel breedte als selectie. 

Het spelreglement veldhockey wordt met ingang van het nieuwe seizoen aangepast en stelt met betrekking tot deze regel (artikel 9.6) het volgende:

Spelers mogen op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is en het niet leidt tot gevaarlijk spel.

Contact

Adres
Vergierdeweg 265b,
2026 BJ Haarlem
Lidmaatschap: [email protected]
Bestuurszaken: [email protected]